/ Nyheder / Kun i fællesskab udvikler vi os

Kun i fællesskab udvikler vi os

Julie Rømsing sidder som Managing Director i Newsec Property Asset Management Danmark. Derudover er hun et af EjendomDanmarks nye bestyrelsesmedlemmer. Hun har først for nyligt fundet vej ind i ejendomsbranchen, men det har siden vist sig, at hun er havnet det helt rigtige sted.

Af

Julie Rømsing er et af EjendomDanmarks nye bestyrelsesmedlemmer.

For Julie Rømsing, Managing Director i Newsec, lå det ikke umiddelbart i planerne, at karrieren skulle føre hende ind i ejendomsbranchen, men sådan gik det – og det har siden vist sig, at det helt rigtige for hende. Nu engagerer hun sig aktivt i branchen, og er derfor også indtrådt som et af de fire nye medlemmer i EjendomDanmarks bestyrelse.

”Min rejse i ejendomsbranchen er først lige begyndt. Jeg havde etårsjubilæum i Newsec i slutningen af maj, men det var ærligt talt et tilfælde, at jeg overhovedet kom ind i branchen. Jeg blev kontaktet af en headhunter og sagde pænt nej tak til at skifte, da jeg var rigtig glad i mit daværende job,” fortæller Julie Rømsing og fortsætter:

”Så ringede han igen et par uger senere og sagde, at han ville komme hjem og lægge sig på min dørmåtte, indtil jeg i det mindste havde hørt om rollen og branchen – og det kunne jeg jo ikke stå for. Allerede efter et par timer med ham var jeg interesseret, og desto mere jeg hørte om branchen og opgaven, desto mere interesseret blev jeg.”

Føles som at komme hjem

Det var branchen og opgaverne i Newsec, der vækkede Julie Rømsings interesse. Ejendomsbranchen arbejder nemlig for rammerne omkring vores alles liv, og det er der ifølge hende stor værdi i.

”At komme over i ejendomsbranchen har for mig føltes som at komme hjem, og det er der flere grunde til. Én af dem er, at vores fysiske rammer betyder noget. Vi bruger 90 procent af vores liv indendørs i bygninger. At være en del af en branche, der arbejder med ejendomme, og dermed få lov at være med til at påvirke bygningsmassen i en positiv retning, synes jeg er ekstremt meningsfuldt. Det at skabe nogle gode rammer for vores hjem og vores fysiske arbejdsmiljø er noget, man kan være stolt af.”

At skabe gode rammer for livet er dog ikke det eneste aspekt af arbejdet i ejendomsbranchen, der tiltrak Julie Rømsing.

”Et andet element, der tiltrak mig særligt ved branchen og Newsec, var branchekollegaerne. Jeg har før talt om ’de stille helte’. Dem, der udlever et arbejdsliv i dedikeret service for andre. Dem, der passer ekstremt vigtige funktioner og holder tandhjulene i gang, ofte uden at gøre særlig opmærksom på sig selv eller få særlig meget anerkendelse for deres arbejde. Samtidig er det dem, der står for skud, lige så snart tingene ikke spiller 100 procent. At kunne stå i dette krydsfelt kræver en unik type mennesker. Netop de typer har jeg ekstremt stor respekt og beundring for, og jeg elsker at arbejde sammen med dem,” lyder det fra hende.

Vi bør være stolte af branchen

Selvom Julie Rømsing ikke har været i ejendomsbranchen længe, er det stadig tydeligt for hende, hvilke tendenser der fylder.

”Jeg ser en branche med ekstremt stort potentiale på mange parametre. Jeg er ikke i tvivl om, at fremtiden kommer til at byde på kvantespring indenfor ESG, digitalisering og et helt andet fokus på slutbrugere og kundeservice. Der er, som i alle brancher, nok at tage fat på. De tre temaer er af så transcenderende karakter, at jeg personligt kun tror, at vi kan løfte dem ordentligt, hvis vi gør det i fællesskab som branche fremfor som individuelle organisationer,” udtaler hun.

Ligesom det er tydeligt for Julie Rømsing, hvilke tendenser, der præger branchen, ser hun også tydeligt, hvilken retning, branchen skal bevæge sig i. Netop fællesskabet skal stå centralt, hvis ejendomsbranchen skal udvikle sig, og så er én ting ifølge Julie Rømsing helt klart: Vi har noget, vi kan være stolte af.

”Jeg har min yndlingskæphest: Kvalitet. Jeg er af den overbevisning, at hvis noget er værd at gøre, så er det værd at gøre ordentligt – ellers skal man hellere helt lade være. Her mener jeg, at der findes en fælles opgave i kontinuerligt at udvikle og hæve kvaliteten yderligere på tværs af branchen. Sidst, men ikke mindst, vil jeg nævne branchens generelle ry. Jeg mener, at vi bør og kan udvise meget mere stolthed over vores branche og de flotte og vigtige opgaver, vi løser.”

Samarbejde er vejen frem

Julie Rømsing er et af EjendomDanmarks nye bestyrelsesmedlemmer og er samtidig en ny aktør i ejendomsbranchen, men hendes store motivation for samarbejde og fællesskab på tværs af branchen er ikke til at tage fejl af.

”Jeg ser frem til at mødes med en masse dygtige branchekollegaer og netop finde ud af, hvordan vi kan adressere udvikling og udfordringer i branchen sammen. Jeg glæder mig også til at lære en masse og give mit besyv med på baggrund af det, jeg oplever ude i branchen,” udtaler hun og afslutter:

”Kun i fællesskab kan vi løfte og udvikle os – den tanke ser jeg frem til at være blandt bannerførerne for.”

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.