/ Nyheder / Få fingrene i fremtidens arbejdskraft

Få fingrene i fremtidens arbejdskraft

En ny uddannelse, en flerårig rekrutteringskampagne og kurser for ledige. Forskellige initiativer er i løbet af 2021 sat i søen for at gøre ejendomsbranchen endnu mere synlig og attraktiv for den kommende generation af medarbejdere.

Af

Foto: Jens Rosenfeldt/ EjendomDanmark

Vurderingen er nemlig, at ejendomsbranchen frem mod 2030 vil mangle over 4.000 ejendomsadministratorer. Derfor skal alle sejl sættes til for at hive nye kræfter ind. Det siger Jannick Nytoft, administrerende direktør for EjendomDanmark.

”Det er en kæmpe udfordring, som vi i ejendomsbranchen tager meget alvorligt og arbejder målrettet på at få løst.”

Meningsfuld karriere

EjendomDanmark har som ejendomsbranchens medlemsorganisation valgt at gå til opgaven via forskellige tiltag – alle med samme formål: At uddanne fremtidens medarbejder.

I foråret løftede organisationen sløret for en større rekrutteringskampagne, der de næste mange år skal sikre, at unge hører om ejendomsbranchen før, under og efter deres uddannelsesvalg. Målet med kampagnen er bl.a, at de unge får øjnene op for, at ejendomsbranchen tilbyder attraktive arbejdspladser og kan være vejen til en god, meningsfuld karriere.

”Ejendomme spiller en vigtig rolle i vores liv – i gennemsnit bruger vi alle mere end 20 timer om dagen i den ene eller anden bygning, så som en del af branchen er man med til at influere mange menneskers hverdag. Det er en branche med stor fokus på lejere, service, digitalisering, grøn omstilling og bæredygtighed mv.,” siger Rikke Lykke, CEO i DEAS, og fortsætter:

”Og så er det en branche, der byder på en spændende og afvekslende hverdag, hvor man får lov til at udvikle sig og få en dynamisk karriere.”

En målgruppe for kampagnen er også branchens egne medarbejdere. Der er brug for flere efteruddannelsestilbud og et større fokus på, hvordan en karrierevej kan se ud i branchen for at holde på de medarbejdere, der allerede har valgt branchen til.

Ny uddannelse, nye talenter

Første tiltag inden for efteruddannelse så allerede dagens lys lige før sommerferien, hvor den helt nye uddannelse Property and Asset Management blev lanceret af EjendomDanmark i samarbejde med Erhvervsakademi Dania.

Uddannelsen henvender sig til et bredt udsnit af ansatte i ejendomsbranchen fx ejendomsadministratorer, som ønsker efteruddannelse, asset managers, investment managers, ejendomsudviklere og andre, som beskæftiger sig med fast ejendom. Det er første gang i Danmark, at en uddannelsesinstitution har kunne tilbyde en samlet uddannelse for hele ejendomsbranchen på bachelorniveau, hvor omdrejningspunktet er forvaltning af fast ejendom.

”Med den nye uddannelse har virksomhederne i ejendomsbranchen endnu bedre mulighed for at fastholde de dygtige medarbejdere, udvikle deres kompetencer gennem videreuddannelse, men også tiltrække nye talenter,” siger Jannick Nytoft.

Bejler til ledige

Et af de nyeste tiltag, som EjendomDanmark, HK og kursusvirksomheden Nyledige, er gået sammen om, er at rekruttere ledige medarbejdere fra andre brancher. Ledige medlemmer af HK – bl.a. ledige bogholdere, revisorassistenter og økonomimedarbejdere fra fx rejse-, hotel- eller restaurationsbranchen – kan komme på et 6-ugers kursus, hvor formålet er at åbne deres øjne for ejendomsbranchens mange muligheder.

Via kurset får de ledige et indblik i den specialiserede viden inden for regnskab, økonomi og jura. Områder det er vigtigt at kende som kommende ejendomsadministrator.

”Det kunne være introduktioner til kontoplaner for ejendomme, boliglejekontrakter samt anvendelse af foreningsret og lejelovgivning. Samtidig er der undervisning i fx kommunikation og introduktion til ejendomsbranchen generelt,” uddyber Morten Marott Larsen, underdirektør fra EjendomDanmark

Han mener, kurset kan være en god indgang til et job i branchen.

”Via kurset får man et grundlæggende vidensniveau om ejendomme og administration, som vil give nemmere adgang til ejendomsbranchen. Det er der ingen tvivl om.”

Når man som ledig har været igennem de seks ugers undervisning, har man samtidig gennemført det første obligatoriske fag på EjendomDanmarks EA-uddannelse. Kurset munder ud i et 4-ugers praktikforløb i løbet af efteråret.