/ Nyheder / Er din ejendom velegnet til solceller?

Er din ejendom velegnet til solceller?

Frem til den 1. september kan der gennem Solcellepuljen søges om støtte til en professionel teknisk rådgiver, der screener om din etageboligejendom eller erhvervsejendom er velegnet til solceller.

Af

Undersøg din ejendoms potentiale for solceller. Foto: iStock: Dreamer Company.

Københavns Kommunes byfornyelsespulje Solcellepuljen er endnu en gang åben for ansøgninger, og ansøgningsfristen er i denne omgang den 1. september 2024.

Puljen giver tilskud på 50 procent, dog maksimalt 15.000 kr., af omkostningerne til en professionel teknisk rådgiver, som udfører en indledende screening af din ejendoms egnethed til solcelleanlæg.

Solcellepuljen kan søges af:

  • Ejere af privatejede (andelsboligforening, ejerboligforening eller privat udlejning eller almene) etageboligejendomme med minimum fem boligenheder, som ligger i Københavns Kommune. Ansøger skal formelt repræsentere ejendommen.
  • Ejendomsadministratorer eller rådgiver med fuldmagt fra ejendomsejer
  • Private erhvervsvirksomheder, herunder hoteller

Søg støtte i puljen

Du kan her læse mere om, hvilke informationer der skal bruges i ansøgningen til Solcellepuljen, samt finde link til ansøgningsskema.

Inden ansøgning kan du på hjemmesiden for Byfornyelsespuljer også foretage en foreløbig vurdering af din ejendoms potentiale for solceller ved at benytte solkortet, der beregner solindstrålingen under hensyntagen til taghældning, geografisk retning på taget samt skyggeeffekter fra andre bygninger.

Du kan også finde inspiration til solceller i boligforeninger.