/ Nyheder / EjendomDanmark om finanslovsudspil: ”Inflationen skal bekæmpes med velovervejede indgreb”

EjendomDanmark om finanslovsudspil: ”Inflationen skal bekæmpes med velovervejede indgreb”

I finanslovsudspillet, der netop er blevet fremlagt, har regeringen ambitioner om at gennemføre en stram finanspolitik for at modvirke inflationen. EjendomDanmark bakker op om en stram økonomisk kurs for Danmark og advarer mod indgreb rettet mod bestemte områder.

Af

I regeringens finansudspil er der i høj grad er fokus på den høje inflation, der i øjeblikket plager samfundet. Derfor vil regeringen føre, hvad de selv betegner som en stram finanspolitik, og fra finansminister Nicolai Wammen lød en opfordring til, at de politiske partier, trods en snarlig valgkamp, udviser økonomisk tilbageholdenhed.

EjendomDanmark ser positivt på regeringens ambitioner om en stram finanslov, og intentionerne om at gøre noget ved den høje inflation.

”Vi skal bekæmpe inflationen med velovervejede og målrettede indgreb, så vi ikke udsætter en enkelt branche for et panikindgreb, som vi oplevede det med huslejeloftet. Inflationen skal løses på samfundsplan, og her kan direkte inflationshjælp være en god løsning,” siger Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark, som reaktion på finanslovsudspillet.

Dæmpe inflationen

Peter Stenholm påpeger også vigtigheden i, at tiltagene til at dæmpe inflationen, er forsvarligt finansierede, så inflationen ikke presses yderligere op, og ikke mindst, at en økonomisk håndsrækning rammer rigtigt.

”Vi står i en valgkamp, der de facto allerede er skudt i gang, hvor der er risiko for, at de forslag, der bliver fremlagt, bliver en politisk konkurrence om at forgylde sin egen vælgergruppe. Det får ingen gavn af i sidste ende,” siger Peter Stenholm.

Der kan nemlig ifølge EjendomDanmark være tvivl om, hvor stram en finanspolitik der reelt er tale om.

Samtidig er der brug for, at reformlinjen, der nu finansierer inflationspuljen, fortsætter. Det gælder ikke mindst, da der er mangel på arbejdskraft i flere brancher – herunder ejendomsbranchen, der kommer til at mangle op mod 9000 medarbejder i 2030.