/ Nyheder / EjendomDanmark glæder sig til samarbejdet med den nye regering

EjendomDanmark glæder sig til samarbejdet med den nye regering

Danmark har fået en ny regering. EjendomDanmark, der repræsenterer den samlede ejendomsbranche, ser frem til samarbejdet og glæder sig over, at der allerede nu er lyttet til organisationens indsigelser mod idéen om en lagerskat – mens der også er fokus på klima og nødvendige reformer for at skaffe arbejdskraft.

Af

Danmark har fået en ny regering. EjendomDanmark, som er brancheorganisation for de professionelle ejendomsvirksomheder, ser frem til et frugtbart samarbejde med Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. De har dannet en regering, som forpligter sig til et bredt samarbejde over midten.

“Det er glædeligt, at der i den nye brede regering er et styrket fokus på en stabil udvikling af Danmark. Det er historisk, og det helt rette i en tid, hvor landet står overfor en række udfordringer – både på kort sigt og fremadrettet. Det er det brede samarbejde, der kan skabe ro og reformer. Vi ser frem til en dialog om et samlet boligpolitisk udspil,” siger Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark.

Han er særligt tilfreds med, at der er blevet lyttet til organisationens kraftige indsigelser mod en lagerskat, som den tidligere regering havde fremlagt som finansieringskilde til Arnes pension.

“EjendomDanmark har haft en intens dialog med de politiske partier og sætter pris på, at partierne har lyttet og annulleret skatten. EjendomDanmark ser nu frem til at samarbejde med den nye regering om emnet, så der skabes løsninger, der er holdbare på langt sigt,” siger Peter Stenholm.

Arbejdskraft og klima

EjendomDanmark sætter også stor pris på, at regeringen også skruer op for ambitionerne, når det gælder de nødvendige reformer for arbejdskraft og på klimadagsordenen:

”Som alle andre brancher kommer vi til at mangle hænder i fremtiden. Derfor er det essentielt, at der kommer et større arbejdsudbud. Det har jeg noteret mig, at den nye regering har et stærkt fokus på,” siger Peter Stenholm og fortsætter:

”Klima og bæredygtighed er en anden dagsorden, hvor vi skal rykke – også hurtigere end i dag. Jeg sætter pris på, at der er fokus på fremtiden ud fra det perspektiv. Vi har en liste med en række lavthængende frugter i lovgivningen, som den nye regering kan tage som deres første skridt,” siger Peter Stenholm.

Det brede samarbejde

EjendomDanmark håber desuden, at det brede fundament for regeringen betyder, at de brede aftaler igen bliver hverdag.

”Brede forlig og stabile rammevilkår er afgørende for langsigtede investeringer i ejendomme, og vi håber på ro om den lejelovgivning, som blev sammenskrevet og trådte i kraft for under et år siden. Vi skal selvfølgelig hele tiden tilpasse rammerne, så vi kan få skabt rum for bæredygtige investeringer. Den dialog vil vi fortsætte med den nye regering, Med ro, stabilitet og det lange blik får vi gennemførte og holdbare løsninger,” siger Peter Stenholm.