/ Nyheder / Efter ministerrokade: Tænk planlov, erhvervspleje og boligpolitik sammen

Efter ministerrokade: Tænk planlov, erhvervspleje og boligpolitik sammen

DEBAT: Flere mindre landsbysamfund oplever, at udviklingen står stille. Samtænkning af planlov, erhvervspleje og boligpolitik kan gøre en forskel, skriver EjendomDanmarks direktør.

Af

Kaare Dybvad Bek er udnævnt til ny Indenrigs- og boligminister. Foto: Jens Rosenfeldt

Det er ingen overdrivelse, at boligminister Kaare Dybvad (S) og ejendomsbranchen ikke altid er enige.

Vi ser ikke fuldstændig ens på, hvordan rammerne for et sundt bolig- og ejendomsmarked skal være. Men vi deler en ambition om, at der skal skabes gode hjem til danske familier.

Derfor får Kaare Dybvad – på trods af vores uenigheder – et utvetydigt velkommen herfra som vores nye indenrigsminister. Forfremmelsen er forståelig, og ideen om at samle boliger og indenrigsområdet, herunder planloven, er god.

Det giver mulighed for at samtænke, hvad vi vil med provinsen, de danske yderområder og de danske byer på en helt ny måde.

Og vel at mærke ikke kun op til kommunalvalget til efteråret, men i en fremtidig ny og mere offensiv måde at styrke udviklingen på bredt i Danmark. For det er der brug for.

Skåret lidt groft op kan man sige, at udfordringen i byerne er, at der rigtig mange mennesker om for få boliger – og at det tager tid og investeringer at få bygget nok.

På landet er der bedre plads, men ændringerne i familieliv og befolkningssammensætning gør, at der også i provinsen skal tænkes nyt, hvis man ønsker at fastholde både familier og driftige næringsdrivende.

Kom på kursus

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.

Udviklingen står stille

Flere steder i landet oplever en række mindre landsbysamfund, at udviklingen står stille. Her oplever de gamle bymidter, at de får stadig flere tomme lejemål, og det er ikke en nem sag at få investeringer i liv og arbejdspladser erstattet. Der er brug for at tænke nyt.

Vi ved, at løsningerne ikke kan klares med et enkelt snuptag. Men en samtænkning af planlov, erhvervspleje og boligpolitik kan gøre en del.

Og er der en ambitiøs minister i spidsen for indsatsen, bakket op af regeringens ledelse, er mulighederne for at lykkes klart større. Sådan en minister har jeg indtryk af, at Kaare Dybvad er.

Nytænkning kan bringe os langt

EjendomDanmark vil meget gerne deltage aktivt og konstruktivt i at gøre de danske landområder stærkere og mere attraktive.

Vi tror på, at et bedre udbud af boliger, flere muligheder for at tænke nyt, når der skal bygges og renoveres, samt bedre muligheder for at bruge eksisterende byggeri til nye formål, er midler, som kan bringes os langt. Og som i øvrigt kan bringe ejendomsbranche, lokale interesser og regering sammen samtidig.

Vi er allerede i gang med det arbejde og glæder os til samarbejdet.

Dette indlæg er bragt første gang d. 5. februar 2021 på Altinget.dk.