/ Nyheder / Digitalisering er afgørende for udviklingen af ejendomsbranchen

Digitalisering er afgørende for udviklingen af ejendomsbranchen

Tre skarpe til Mikkel Alsø, seniorøkonom, EjendomDanmark og projektleder for Digitaliseringsprojektet

Af

Mikkel Alsø, seniorøkonom, EjendomDanmark

Hvorfor søsætte et projekt med fokus på digitalisering?

Digitalisering og ny teknologi er afgørende for den fortsatte udvikling. Digitalisering kan være en løftestang for, at branchen bevæger sig i en mere bæredygtig retning, når det gælder klima og miljø, men også for at styrke det sociale samspil mellem lejer og
ejer.

Bredden på projektet, hvor både lejer og ejer deltager, men også forskningsverdenen, konsulenthuse og producenter af digitale løsninger, sikrer, at mange vinkler kommer i spil.

Hvad kan projektet bidrage med?

Projektet skal klæde branchen bedst muligt på ift., hvordan den stigende grad af digitalisering skal håndteres. Samtidig skal det bidrage til en større viden og synliggøre de muligheder, nye løsninger fører med sig.

Nye teknologier vil bidrage til, at ejerne kan tilbyde et bedre produkt. Fx ejendomme hvor man styrer indeklima, lys og varme for at opnå højere komfort. Eller apps, hvor lejer og ejer er i kontakt løbende.

Hvordan kan digitale løsninger løfte ejendomsbranchen?

Vi ser allerede i dag, at digitale løsninger effektiviserer ejendomsdriften og giver os mere tidssvarende og attraktive ejendomme at bo og arbejde i.

Men det handler også om at få både lejer og ejer med. Hvor de største aktører i ejendomsbranchen kan være nået langt ift. digitalisering, skal andre aktører måske hjælpes på vej.

Det samme gælder de små samfund over for storbyerne. Vi vil gerne sikre, at projektet også favner de mindre selskaber i branchen og de mindre samfund i provinsen.