/ Nyheder / Datatilsynet retter blikket mod boligforeninger

Datatilsynet retter blikket mod boligforeninger

Datatilsynets fokusområder for 2024 er netop blevet offentliggjort. I år er det ene af dem med fokus for ejendomsbranchen.

Af

Foto: iStock, gaiamoments

Hvert år præsenterer Datatilsynet de områder, som der sættes ekstra fokus på det kommende år frem, når det kommer til tilsynsaktiviteter. Ud af i alt 12 temaer er et af dem i år boligforeninger.

Dermed kommer der til at være større fokus på hele branchens håndtering og overholdelse af eksempelvis registrerede lejers oplysninger og rettigheder.

”Mange registrerede bor i boliger, der administreres af professionelle administratorer. I denne forbindelse behandler boligadministrationsselskaberne og boligselskabernes egen administration en lang række oplysninger om de registrerede og vil ofte også håndtere eksempelvis retten til indsigt eller sletning på vegne af den dataansvarlige andels-, ejerforening eller boligselskab,” skriver Datatilsynet uddybende på deres hjemmeside.

Brugen af tv-overvågning

Også boligforeningernes anvendelse og brug af tv-overvågning vil være i fokus hos Datatilsynet det kommende år. Her vil det særligt være, hvorvidt den gældende lovgivning på området efterleves.

For tv-overvågning bliver mere udbredt, da det både er et tryghedsskabende- og kriminalitetsbekæmpende redskab. Det er også derfor, at Datatilsynet udkom med nye vejledninger vedrørende brugen af tv-overvågning, som EjendomDanmark skrev om tilbage i december.

En af vejledningerne henvender sig specifikt til de boligorganisationer, som ønsker eller allerede benytter sig af videoovervågning.