/ Nyheder / Dansk Erhverv og EjendomDanmark: Behov for klarhed

Dansk Erhverv og EjendomDanmark: Behov for klarhed

Der skal findes en løsning til de virksomheder, der har lukket hele butikker ned – men som alligevel ikke får fuld kompensation.

Af

Foto: wxin, istock

Der er brug for yderligere klarhed omkring hjælpepakkerne – særligt for butikkerne i storcentrene. Det skriver Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark, og Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, i et brev til erhvervsminister Simon Kollerup.

Både erhvervslejerne og udlejerne havde nemlig fået det indtryk, at de tvangslukkede butikker ville få 100 % kompensation for de faste udgifter.

Men det vil ikke være gældende, hvis det nuværende aktstykke, som det er fremlagt til Folketingets finansudvalg, bliver vedtaget.

Som det ser ud nu, kan virksomhederne kun få fuld kompensation, hvis de ikke har en omsætning et andet sted. Og mange har måske kun måtte lukke enkelte butikker helt, mens der stadig er omsætning i andre butikker. 

Det betyder, at det vil være under 30 procent af de kompensationsberettigede butikker i landets centre, som vil modtage fuld kompensation – selvom butikkerne har været lukket. 

EjendomDanmark og Dansk Erhverv opfordrer til, at der findes en løsning på problemstillingen. Det kunne eksempelvis være, at huslejekompensationen overføres direkte til udlejer. 

Læs brevet her