/ Nyheder / Container Living vil gerne inspirere branchen til et opgør med ”plejer”

Container Living vil gerne inspirere branchen til et opgør med ”plejer”

Container Living er af ejendomsbranchen blevet kåret som Årets Innovation. Direktør Brian Gade fortæller om at udfordre branchens sædvaner, ønsket om at skabe rammer for fællesskab og ambitionen om at inspirere branchen til at tænke anderledes.

Af

Brian Gade er adm. direktør i Container Living, som har vundet Årets Innovation.

Et stærkt felt af innovative ejendomsaktører var nomineret til Årets Innovation. Derfor var Brian Gade, adm. direktør i Container Living, både glad, men også overrasket, da han til EJENDOM2022 modtog prisen, som EjendomDanmark uddeler i samarbejde med EjendomsWatch.

Udvide forståelsen af branchen

Container Living har i de seneste år udvidet forståelsen af ejendomsbranchen via containerformatets funktionalitet og flytbarhed. Virksomheden har formået at skabe en ny fælleskabsorienteret bæredygtig boform, som understøttes af digitale løsninger og nye teknologier.

Derfor synes Brian Gade i al beskedheden, at Container Living var et godt bud på en vinder af Årets Innovation, men i et så stærkt felt og med hele ejendomsbranchen som ”dommer”, var han spændt.

Som han selv beskriver det, har Container Living udfordret den traditionelle måde at gøre tingene på i branchen, og det har ikke været en let og lige vej at gå:

”Paradoksalt nok har det ikke været lejerne, vi har skulle overbevise om containerformatet. Vores boliger er der stor efterspørgsel på. Det har derimod været långivere, investorerne og andre ejendomsaktører, der til at starte med var kritiske, og derfor har vores helt store opgave været at innovere branchen og udvide forståelsen blandt dem,” forklarer Brian Lykke.

Rammer for fællesskab og trivsel

Omvendt har det ikke været den store udfordring at udleje boligerne. Brian Gade mener, at det kommer sig af, at hele Container Livings koncept er at bygge med udgangspunkt i lejernes behov.

Den stigende samfundsproblematik med ensomhed har for eksempel givet anledning til, at de sætter fokus på fællesskab og trivsel i ejendommene.

” Vi gør det både i form af fysiske faciliteter – som fx fællesrum, tagterrasser og fitnessrum, men også ved at facilitere arrangementer, løbeklubber og fællesmiddage,” forklarer Brian Gade.

Han mener, at ejendomsvirksomheder har et ansvar for netop at skabe rammer, der kan afhjælpe og forebygge samfundsproblemer som disse.  

Inspiration og vidensdeling

Containerformatet har nogle byggetekniske og bæredygtige fordele, og så udgør det et særligt kendetegn. Man er ifølge Brian Gade ikke i tvivl om, når man bor i en af deres boliger, da de har et helt særligt DNA.

Dog er det den sociale del, som Container Living gerne vil udmærke sig på, og det er blevet en forretningsmæssig fordel for dem, for det skaber højere beboertilfredshed og lavere tomgang.

At innovere inden for ejendomsmarkedet har derfor i høj grad båret frugt, og derfor håber Container Living, at deres opgør med ”plejer”, kan være med til at inspirere andre ejendomsaktører.

”Vi vil gerne blive ved med at innovere og sætte spørgsmålstegn ved alt fra byggeteknik til drift, men vigtigst af alt vil vi gerne blive ved med at vidensdele. Vi håber, at vi kan inspirere andre i branchen til at gøre tingene anderledes,” fortæller Brian Gade.