/ Nyheder / Brug for flere hænder: Oplagt tidspunkt at træde ind i ejendomsbranchen

Brug for flere hænder: Oplagt tidspunkt at træde ind i ejendomsbranchen

Ejendomsbranchen er alsidig, men overset af mange unge og jobsøgende. På trods af krisetider og stigende digitaliseringstiltag er der mangel på arbejdskraft, og efterspørgslen forventes at stige de kommende år.

Af

Ejendomsbranchen vil gerne tiltrække flere medarbejdere. Foto: piranka, Istock

Mange har de seneste måneder måtte sige farvel til gode arbejdspladser på grund af coronakrisen. Men overvejer man et brancheskift – eller er man på vej ud på arbejdsmarkedet for første gang – er der mange muligheder i ejendomsbranchen – både på rådgiver- og leverandørsiden og på ejersiden. Det estimeres, at ejendomsbranchen samlet set beskæftiger over 100.000 medarbejdere i Danmark.

EjendomDanmark forventer, at der f.eks. kommer til at mangle over 4000 ejendomsadministratorer frem mod 2026. Det er medarbejdere, der løser en nøglerolle i at administrere både private, offentlige og almene bygninger.

”Vi har brug for endnu flere dygtige folk, der har mod på at gå ind i en alsidig branche, hvor man arbejder i spændingsfeltet mellem mennesker, drift og økonomi. Ejendomsbranchen har stor samfundsmæssig betydning, en høj jobsikkerhed samt står overfor en større digital transformation, og jeg tror, at den kombination kan tiltrække mange unge,” siger Henrik Dahl Jeppesen, formand for EjendomDanmark og adm. direktør i DEAS.

Han bakkes op af adm. direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft. Han påpeger, at ejendomsbranchen er dynamisk, og at den opererer under stadigt flere regler. Det stiller krav til medarbejderne i branchen, og understreger samtidig, hvorfor de er så eftertragtede:

”Der er generelt stor kamp om medarbejderne, så dørene ind til ejendomsverdenen er åbne for folk, der drømmer om at prøve noget nyt i en branche med stor fokus på bæredygtighed – eller for de mange flittige unge, der snart kan vælge deres vej på arbejdsmarkedet,” siger Jannick Nytoft.

Både for unge og erfarne

Ejendomsadministratorer arbejder med at sikre de optimale rammer for menneskers hjem og arbejde. Det kan være ved at sidde med administration af en andels- eller ejerforening – og der er mange muligheder for at træde ind i den verden, uanset hvor man kommer fra.

Det har ikke mindst en betydning i denne tid, hvor mange måske har set deres tidligere job forsvinde i coronakrisens skygge:

”Vi har både brug for de unge, der kommer fra studierne, og for dem der måske i en senere alder trænger til at prøve noget nyt. Der er gode muligheder for at efteruddanne sig og samtidig tage EA-uddannelsen, hvor man får papir på, at man kan håndtere opgaverne. Det kan jeg kun anbefale,” siger Henrik Dahl Jeppesen.

Netop nu er der tilmelding til en lang række fag på EjendomDanmarks EA-uddannelse. Studerende kan enten gennemføre hele uddannelse og benytte titlen EA – eller man kan vælge enkelte fag, hvis man blot ønsker at opkvalificere sig på enkelte områder.