/ Nyheder / Boligmangel til debat på årets Folkemøde  

Boligmangel til debat på årets Folkemøde  

Til juni samles en lang række af landets beslutningstagere, organisationer og borgere på Bornholm, når årets Folkemøde løber af stablen. EjendomDanmark deltager også og er bl.a. vært for en debat om den fremtidige mangel på boliger.

Af

Foto: iStock, Tramino

I 2040 forventer vi at mangle flere end 300.000 boliger, som følge af den udvikling, vores samfund gennemgår. Vi bliver bl.a. flere ældre, flere singler, og det rejser et helt centralt spørgsmål: Hvordan sikrer vi, at der er boliger nok til alle i fremtiden?  

Spørgsmålet er udgangspunktet for EjendomDanmarks debat ”Boligmanglen truer: Hvordan forenes drømme med virkelighed?” på årets Folkemøde.  

Her kan du høre Jan Hansen, direktør i ABF – Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, Nina Helk, filantropidirektør i Realdania, Bent Madsen, direktør i BL – Danmarks Almene Boliger og EjendomDanmarks egen adm. direktør, Peter Stenholm, debattere emnet og komme med deres bud på, hvordan den demografiske udvikling vil påvirke måden, vi bor på.   

Hvordan forener vi drømme med virkelighed? 

Manglen på boliger afføder også en række andre centrale spørgsmål, som debatdeltagere skal forholde sig til. Heriblandt hvordan danskernes boligdrømme forenes med markedets muligheder for at investere til fremtidens boligbehov.  

Skal vi f.eks. bo flere på færre kvadratmeter og finde en løsning på den stigende efterspørgsel på boliger i de større byer? Eller hvordan vi skaber incitamenter til at investere i landområderne, hvis befolkningstallet her er faldende?  

Her finder du os 

Debatten er den første af to debatter, som EjendomDanmark afholder på Folkemødet den 16. juni.  

Debatten finder sted i Primetime-teltet – F11 tæt på Allinge Røgeri fra 11.30-12.30. 

EjendomDanmarks anden debat foregår samme sted fra 12.45-13.45 og i pausen mellem de to arrangementer, byder vi på kolde forfriskninger.