/ Nyheder / Aarhusianere går efter nyt og moderne – københavnere efter godt og gammelt

Aarhusianere går efter nyt og moderne – københavnere efter godt og gammelt

Der er fortsat stort behov for nybyggede boliger i både København og Aarhus og lav tomgang. Men der er størst rift om lejemålene i de ældre boliger i København, mens de nybyggede lejeboliger trækker mest i Aarhus.

Af

Foto: Steffen Muldbjerg, unsplash

Godt lys, den rigtige planløsning og god størrelse. Noget tyder på, at særligt aarhusianerne går efter nybyggeri. En ny analyse fra EjendomDanmark viser, at 5,4 procent af de nye lejeboliger i København er tomme, mens Aarhus er nede på 3,4 procent. Til gengæld er færre ældre lejeboliger tomme i København -nemlig 2,5 procent – hvor Aarhus er oppe på 5,3 procent.

Størrelse betyder noget

Ifølge EjendomDanmark kan en af forklaringerne på de færre ledige nyopførte boliger i Aarhus være, at boligarealet generelt er mindre. Et nyopført lejemål i Aarhus er gennemsnitligt 81 kvadratmeter mod 97 kvadratmeter i gennemsnit i København.

Den store afsætning viser, at Aarhus har ramt rigtigt ved at prioritere flere mindre boliger. I København er man ved at ændre kurs mod flere mindre nybyggede lejligheder, men det tager tid, før de står parate til at flytte ind i,” siger Jannick Nytoft, adm. Direktør i EjendomDanmark.

Tæt på alt udlejet

Lejeboliger under 100 kvadratmeter er en eftertragtet vare både i og uden for storbyerne. Det er ikke mindst de unge, ældre og familier i de lavere indkomstgrupper, som leder efter mindre lejligheder. Er man på udkig efter en lejebolig under 75 kvadratmeter, må man væbne sig med tålmodighed. Her er tæt på 100 procent udlejet på landsplan.

”Der er generelt gode vilkår for at leje både store og små boliger ud, og den samlede tomgang er nede på 3,7 procent på landsplan, hvilket er meget lavt. Så der er brug for at holde byggeriet af nye boliger oppe i høj fart. Men i øjeblikket bliver mindre lejemål hurtigst afsat, så her er der størst potentiale”, siger Jannick Nytoft.

Se rapporten

5,4 %

af de nye lejeboliger i København er tomme, mens Aarhus er nede på 3,4 procent.

100 %

– eller tæt på – af lejeboligerne på 75 m2 eller derunder er udlejet på landsplan.

Kontakt