/ Nyheder / 5 gode råd til en klimavenlig lejlighed

5 gode råd til en klimavenlig lejlighed

Vil du gerne være bedre til at tænke grønne løsninger ind i din bolig? EjendomDanmark har samlet 5 gode råd til dig, der ønsker at sikre en klimavenlig lejlighed.

Af

EjendomDanmark har samlet 5 gode råd til dig, der leder efter en klimavenlig bolig. Foto: FollowTheFlow, istock

Dagligt bliver vi mindet om, at vi skal huske at tænke klimaet ind i vores hverdag og vores boliger.

Det er dog særligt indførelsen af flere grønne løsninger i boligerne, der kan være med til at gøre en forskel. Faktisk stammer 40% af Danmarks samlede energiforbrug fra bygninger, så en indsats her, kan gøre en mærkbar forskel:

”Der er mange fordele ved at indføre flere grønne løsninger i boligen. Hovedformålet er selvfølgelig at passe på klimaet, men der er også penge at spare. Og det er ikke kun, når der gennemføres store renoveringer, at det batter. Mange små ændringer kan samlet gøre en stor forskel. Særligt her i sommermånederne, er der faktisk muligheder, som de fleste overser,” siger Morten Jarlbæk Pedersen, seniorrådgiver hos EjendomDanmark.

Find de 5 gode råd herunder.

Her har EjendomDanmark samlet 5 råd til en klimavenlig sommerlejlighed

  1. Reguler temperaturen
    Du kan starte med at sænke temperaturen i din lejlighed, hvis du ønsker en mere klimavenlig bolig. Selv en nedjustering på 1-2 grader vil kunne ses – både på klimaet og din regning. 
    Du kan også med fordel skrue endnu længere ned, når det bliver varmere i vejret. På den måde er du med til at sikre, at din lejlighed bliver endnu mere klimavenlig i sommerperioden.
  2. Skru ned for dit strømforbrug 
    Det er en god ide, hvis du gør det til en vane at slukke alt elektronik og lys, når du er færdig med at bruge det, eller når du forlader rummet. Start med at gå en runde i din lejlighed og tjek, hvor meget elektronik du egentlig har i stik, uden det er i brug – og sluk så for det.
  3. Sørg for god isolering 
    Det kan være lidt begrænset, hvor meget du kan gøre med lejlighedens klimaskærm. Hvis du har mulighed for at ændre noget, er det dog en god ide at sørge for, at lejligheden er ordentligt isoleret. Det kan du bl.a. gøre ved at få skiftet til vinduer, der isolerer bedre. Så undgår du, at varmen – og pengene – ryger ud af vinduet.
  4. Brug strøm om natten 
    Lidt kan også noget i processen med at få sikret dig en mere klimavenlig lejlighed. Du kan derfor overveje at bruge mere strøm om natten frem for dagen. Strøm om natten kommer hovedsageligt fra vedvarende energikilder som sollys og vind, og du kan desuden spare en smule, da strømmen om natten er billigere. Start eventuelt med at lade vaskemaskinen køre natten over – så er du allerede et skridt i den rigtige retning. Men husk at sikre dig, at du overholder husordenen og ikke generer dine naboer.
  5. Vedligeholdelse 
    Sørg for at vedligeholde din lejlighed, så forlænger du materialernes levetid. Dermed er du med til at sænke forbruget – og du slipper for at bruge penge på dyre renoveringer.