/ Nyheder / Ejendomme har altid fyldt meget

Ejendomme har altid fyldt meget

For Søren Tang Kristensen, ejendomschef i Industriens Pension og bestyrelsesmedlem i EjendomDanmark, har ejendomme altid fyldt meget – både privat og i arbejdslivet. Det har givet ham gode indsigter i branchens udvikling og udfordringer.

Af

Ejendomme har altid fyldt meget for Søren Tang Kristensen.

Søren Tang Kristensen sidder til dagligt som ejendomschef i Industriens Pension, hvor han er ansvarlig for pensionsselskabets danske ejendomsinvesteringer. Netop arbejdet med ejendomme er noget, som Søren altid har haft en særlig interesse for.

”Jeg kommer fra en familie, der i mange år har været aktiv inden for investering og udvikling af ejendomme. Snak om ejendomme har altid fyldt meget min opvækst, og det var derfor helt naturligt at søge mod et job i ejendomsbranchen, efter at jeg afsluttede min uddannelse,” fortæller han.

Søren har derfor også af flere omgange haft med ejendomme at gøre, inden han endte i Industriens Pension.

”Nu er det efterhånden en del tid siden, at jeg blev færdiguddannet, og ejendomme har altid været en del af mit arbejdsliv på en eller anden måde. Branchen er helt særlig for mig, og derfor har jeg nok altid været trukket i denne retning.”

Tættere på investeringerne

Selvom Søren gennem hele sit arbejdsliv har været i kontakt med ejendomme, er han i sit nuværende arbejde tættere på end nogensinde før – og det er præcist som han ønsker det.

”Jeg nyder, at jeg i mit arbejde nu er helt tæt på ejendommene og de mange beslutninger, der skal træffes omkring investeringer, udvikling samt forvaltning og drift. Som direkte investor og ejendomsforvalter har man i høj grad hånden på kogepladen hvilket jeg syntes er motiverende. Til sammenligning sidder man ved fondsinvesteringer lidt længere væk fra ejendommene,” forklarer han.

Det er ikke kun på investeringsområdet, at Søren gerne vil være tæt på ejendommene. Det er nemlig også det faktum, at man herigennem kan gøre en forskel i menneskers liv, der tiltaler ham:

”Det, jeg rigtig godt kan lide ved branchen, er, at ejendomme er så håndgribelige. Det er noget, man kan se og forstå, og man kan arbejde med dem og udvikle dem over tid. Når vi køber en ejendom, er det med henblik på det lange perspektiv, hvor de beslutninger vi træffer i dag, skal sikre nogle attraktive og tidssvarende ejendomme. På den måde har vi som ejendomsinvestor enormt meget indflydelse på folks trivsel både derhjemme og på arbejdspladsen.”

Vi skal tænke anderledes

Sørens har været i branchen i mere end 20 år, og i den tid har han med egne øjne set de udviklinger, der er sket. Og der er ifølge ham sket en stor udvikling, som har medført, at man er nødt til at tænke anderledes.

”Der er sket en kommercialisering af ejendomsbranchen. For 20 år siden, var branchen relativt passiv i den forstand, at forvaltning primært handlede om at indgå lange lejekontrakter. Nu indebærer det at eje en kontorejendom, at du skal have en langt mere proaktiv tilgang.  Der skal arbejdes med strategi og koncepter, og der skal leveres services, som indebærer andre risici end traditionel ejendomsdrift. Det kræver bare noget andet,” fortæller ejendomschefen og fortsætter:

”Os der arbejder med ejendomme, skal tænke lidt anderledes, og det stiller større krav til vores interne organisering i ejendomsteamet. Og så er der et stort fokus på bæredygtighedsdagsordenen. Det gør klart arbejdet mere komplekst og stiller nye krav til os. Det er en dagsorden, vi alle er forpligtet til at bidrage til, og det er noget, jeg går meget op i. Men jeg synes også, at branchen er blevet bedre til at finde gode løsninger og dele dem på tværs.”

Vær en del af løsningen

Ejendomsbranchen vil fortsætte med at udvikle sig, og det er vigtigt, at vi også fremadrettet skaber værdi for lejere og investorer. For at kunne gøre det, må man også have blik for de udfordringer, der eksisterer. Her peger Søren blandt andet på rekrutteringsområdet:

”Vi oplever i øjeblikket, at der især inden for ejendomsadministrationen virkelig er pres på. Der er behov for at vi får uddannet mange flere til at kunne drive ejendommene. Så det er en udfordring, hvordan vi kan tiltrække medarbejdere til branchen, og måske gøre uddannelsen mere relevant.”

At have øjne for udfordringerne i branchen betyder for Søren, der nu er en del af EjendomDanmarks bestyrelse, også at være en del af løsningen.

”Jeg blev både rigtig glad og stolt over, at bestyrelsen havde mig i tankerne i forhold til at stille op. Jeg har i rigtig mange år fulgt EjendomDanmark fra sidelinjen, og jeg synes, der blev gjort et rigtig godt arbejde. Det er vigtigt for os i branchen, at det er det her talerør til politikerne, så vi kan påvirke tingene i den rigtige retning, og det vil jeg gerne være en del af,” afslutter Søren.