/ Nyheder / Nyt værktøj til ESG-rapportering målrettet ejendomsbranchen 

Nyt værktøj til ESG-rapportering målrettet ejendomsbranchen 

I dag lanceres et nyt gratis værktøj til ESG-rapportering for ejendomsvirksomheder. Det er nu tilgængeligt som en prototype gennem EjendomDanmark og Molio.

Af

De danske ejendomsvirksomheder oplever i disse år stigende krav – det gælder også på rapportering af ESG. Nu har det gratis værktøj Real ESG – The Real Estate Reporting Framework set dagens lys i en prototype, og det er tilgængeligt at tilgå for alle i branchen.  

”Ildsjælene bag projektet har udviklet et værktøj, der kommer hele branchen til gode, da det er gratis til rådighed. Projektet er et godt initiativ, som vi er glade for at kunne bakke op om, så det forankres i branchen. Samtidig viser det branchens unikke sammenhold, når virksomheder prioriterer at udvikle et værktøj til gavn for alle,” siger Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark.  

Tanken er, at værktøjet skal medvirke til, at ESG-data i branchen bliver mere transparent, konkret og sammenlignelig. Samtidig er det ambitionen, at det skal gøre det både lettere og billigere at udarbejde ESG-rapporter ved at der eksisterer nogle definerede målepunkter i et fælles værktøj. 

Udviklet af branchen 

Udviklingen af værktøjet er sket med støtte fra Realdania og i et samarbejde med mange forskellige aktører tilknyttet branchen. Det er nu tilgængeligt via EjendomDanmark og Molio. Projektlederen er selvstændig ESG-rådgiver Ali Simiab: 

”Vi er meget taknemmelige for den store opbakning til projektet, og vi ser frem til at inddrage branchen endnu mere den kommende tid. Når vi samarbejder på tværs, kan vi nemlig forvandle komplekse udfordringer til enkle løsninger,” siger Ali Simiab. 

Han er en af fire ejendomsfolk i projektledelsen, der også tæller Christian Haaber Westergaard Nielsen (Thylander), Christian Gjessing Bruun (AKF) og Jonathan Leonardsen (Balder).  

Du kan tilgå prototypen på Real ESG – The Real Estate Reporting Framework her.  

Projektet går nu ind i næste fase, hvor en række aktører videreudvikler værktøjet. Holdet bag bliver blandt andet EjendomDanmark, AkademikerPension, AKF, AP Ejendomme, ATP Ejendomme, Balder Danmark, Colliers, Danica Ejendomme, Danske Bank, Deloitte, Djøf Advokat, DTU Sustain, Jyske Bank, Jyske Realkredit, KAB, Lærernes Pension, Molio, Nykredit, PKA Ejendomme, Realkredit Danmark, Simiab, Thylander, Home.Earth og Velliv med støtte fra den filantropiske forening Realdania. 

Næste udgave af værktøjet udgives forventeligt efter sommerferien 2024 via EjendomDanmark og Molio. 

Det sker