/ Nyheder / ”Vi er på usikker grund”

”Vi er på usikker grund”

SQM Ejendomsadministration havde kun lige blændet op for deres nye digitale administrationsvirksomhed, så lukkede Danmark ned i flere uger. Men direktøren er stadig optimistisk.

Af

Foto: anouchka, istock

1. marts 2020 – det betyder, at vi nu for alvor er i luften! Bedst som SQM Ejendomsadministration havde flaget deres åbning på LinkedIn, lagde coronavirussen sig over Danmark med hjemmearbejdsdage og lukkede virksomheder til følge.

”Vi var i skarp fremgang da landet lukkede ned, så det er da lidt træls,” siger Mette Dahlgaard Rasmussen, direktør i SQM Ejendomsadministration.

Mette Dahlgaard Rasmussen SQM ejendomsadministration
Direktør Mette Dahlgaard Rasmussen, SQM ejendomsadministration om at starte virksomhed op lige inden corona ramte.

Lige nu arbejder hun hjemmefra, men SQM Ejendomsadministration var ellers lige flyttet ind i et erhvervslokale i nordjyske Mariager. Herfra er det planen at tilbyde en ejendomsadministration baseret næsten udelukkende på digitale processer. Uanset om kunderne er ejere, lejere, bestyrelser eller foreninger vil de have adgang til præcis den information, der vedrører deres ejendom på en digital platform.

”Mange større virksomheder på markedet, er allerede fuldt digitale, men vi synes, der manglede en mindre virksomhed, som kunne tilbyde samme service og endda noget billigere end de større spillere.”

Sat på hold

SQM Ejendomsadministration tæller i dag to medarbejdere. Corona har sat en stopper for nyansættelser, men planen er, at der skal ansættes flere medarbejdere i løbet af 2020.

”Lige nu ved vi ikke, hvor hårdt krisen rammer – så skal vi satse og ansætte en medarbejder mere, eller skal vi vente? Det tager noget tid for en ny medarbejder at sætte sig ind i vores systemer, så vi tør heller ikke vente for længe med at ansætte,” siger Mette Dahlgaard Rasmussen.

Og det er ikke kun antallet af medarbejdere, der er blevet sat lidt på hold. Det er en række underskrifter fra kommende kunder også.

”Vi havde en del kunder i pibeline og var tæt på mange underskrifter, som er sat i bero lige nu. Derfor er vi på lidt usikker grund. Vil de skrive under, når vi vender tilbage til hverdagen? Mange vil formodentlig gerne have styr på deres virksomhed igen, før de tænker på at skifte til ny administrator,” siger Mette Dahlgaard Rasmussen.

Hun håber dog på, at SMQ Ejendomsadministration kan drage fordel af, at mange vil være endnu mere interesserede i at spare penge.

”Vi er skarpe på prisen, så måske nogen vil kigge vores vej, fordi de netop har brug for at reducere deres omkostninger pga. coronakrisen.”

Stadig ro i maven

På trods af de mange knaster, der er opstået temmelig brat, har Mette Dahlgaard Rasmussen stadig ro i maven. Fremtiden tegner sig noget mere usikker, men den nye ejendomsadministration er ikke lukningstruet. Der vil komme kunder i biksen i løbet af efteråret, som allerede har skrevet under.

”Vi er ikke en krisesituation lige nu, men har selvfølgelig nogle budgetter, som vi gerne skulle overholde – også over for banken. Det er meget omkostningstungt at starte op som virksomhed, og vi vil gerne bevise, at vi er succesfulde.”