/ Nyheder / Vejledning om huslejeloft er opdateret

Vejledning om huslejeloft er opdateret

EjendomDanmark har netop opdateret vejledningen om huslejeloftet og udarbejdet en række breveksempler, der kan anvendes som hjælp, når huslejeloftet skal implementeres.

Af

Breveksempler ligger klar under vejledning om huslejeloft. Foto: iStock, Hispanolistic

Vores vejledning til at håndtere huslejeloftet er netop blevet udvidet med informationen om undtagelsesbestemmelsen, den såkaldte ’ventil’ og med en række breveksempler, som du kan anvende til at orientere lejerne om, hvordan deres nye leje er beregnet. Selvom det ikke er et formkrav at sende en orientering, er det EjendomDanmarks anbefaling.

Søg svar i vejledning

Vejledningen er et besøg værd, hvis du har brug for at blive klædt på til, hvordan du som udlejer eller administrator skal håndtere huslejeloftet. Du kan søge svar på hvad huslejeloftet reelt set betyder, hvilke lejemål der er omfattet, og hvordan du fremadrettet skal regulere huslejen for dine lejemål.

Værd at vide om Huslejeloftet

Huslejeloftet trådte i kraft 30. september 2022 og gælder ikke kun for fremtidige, men også for allerede meddelte eller opkrævede NPI-reguleringer, hvis de er baseret på udviklingen i Danmarks Statistiks nettoprisindeks for 2022 og 2023.

For dig som udlejer betyder det blandt andet, at du kan være forpligtet til at nedsætte lejen pr. 1. januar 2023, hvis der er foretaget en lejeregulering, baseret på nettoprisreguleringer for 2022, som ligger over de 4 %. Vær også opmærksom på, at du ikke skal tilbagebetale det for meget opkrævede, men du er forpligtet til at nedsætte depositum og forudbetalt leje, når lejen sættes ned pr. 1. januar 2023.

Gå til vejledning