/ Nyheder / Vandpumpe af genanvendelige materialer skaffer frisk vand i Zambia

Vandpumpe af genanvendelige materialer skaffer frisk vand i Zambia

En vandpumpe lavet af colalåg og brugte bildæk. Hos Altan.dk, har en opfindsom medarbejder opfundet en vandpumpe, der skal hjælpe lokalsamfund i Zambia med at pumpe rent vand.

Af

En vandpumpe lavet af colalåg og brugte bildæk. Hos Altan.dk, har en opfindsom medarbejder opfundet en vandpumpe, der skal hjælpe lokalsamfund i Zambia med at pumpe rent vand. Foto: Altan.dk

Altan.dk står normalt for at installere altaner og elevatorer i danske ejendomme, men det seneste år har virksomheden også arbejdet på at fremstille en vandpumpe af billige og lettilgængelige materialer, som en del af deres CSR-projekter. Vandpumpen er nu klar til brug og i slutningen af april fløj syv medarbejdere til Zambia for at bygge og demonstrere vandpumpen for de lokale.

Let og billig

Manglen på rent vand er et omfattende problem i Zambia, og pga. den høje grad af fattigdom er det afgørende, at pumpen er let og billig for de zambiske lokalsamfund at bygge.

”Det er afgørende for projektet, at vandpumpen kan bygges hvor som helst og skabes af lettilgængelige materialer,” fortæller pumpens opfinder, Søren Lehmann Olsen, der sidder i Altan.dks økonomiafdeling.

Alt man skal bruge for at bygge vandpumpen er et cykelhjul, en gev, et brugt bildæk, en snor, en tømt brandslukker, nogle metalstænger, et par rensede PVC-rør og en masse colalåg.

Alternativ CSR

Altan.dk har samarbejdet med CSR-platformen Kilden. Kilden er et fællesskab, hvor virksomhederne arbejder sammen om drive projekter i Nicaragua og Zambia.

“Det giver enorm værdi til medarbejderne at være en del af, og det betyder noget, at det ikke bare er en opgave, som bliver udstukket fra ledelsen. Alle glæder sig at komme afsted og få bygget den første vandpumpe i samarbejde med vores lokale partnere. Vi giver dem tegningerne og lærer dem teknikken, så de kan brede projektet ud til flere områder,” fortæller Kildens stifter, Peter Knudsen.