/ Nyheder / ‘Giv en cykel’ til en ukrainsk flygtning

‘Giv en cykel’ til en ukrainsk flygtning

Med ordningen ‘Giv en cykel’ kan man donere cykler til ukrainske flygtninge. Ejendomsadministratorer kan fx reklamere med kampagnen i opgange og donere forladte cykler fra deres ejendomme.

Af

Foto: Transportministeriet, Cyklistforbundet

Ejendomsbranchen har nu en unik mulighed for at hjælpe med at donere cykler til de ukrainske flygtninge, der kommer til Danmark. Det er cyklistforbundet og transportministeren, der står bag ordningen ’Giv en cykel’.

Vil man være med til at sprede budskabet om ’Giv en cykel’, kan man udskrive ordningens kampagneplakat og hænge den i opgange, cykelskure, og hvor det ellers ville være synligt.

For at donere en cykel går man ind på givencykel.dk, hvor man registrerer cyklen. En frivillig ’cykelformidler’ matcher cykler med personer og faciliterer kontakt mellem giver og modtager, så det kan aftales, hvordan cyklen skal overdrages.

De ukrainske flygtninge har taget så godt imod ordningen, at udbuddet af cykler ikke kan følge med efterspørgslen. Der mangler mindst 1700 cykler for, at alle flygtninge, der har meldt sig til ordningen, kan få en cykel.