/ Nyheder / Udstrakt hånd i en svær tid

Udstrakt hånd i en svær tid

Én million ukrainere er på flugt fra deres hjemland, og enkelte har allerede fundet vej til Danmark. I landets kommuner gør man sig i øjeblikket klar til at modtage flygtninge og give dem husly. AP Pension og NREP har søsat initiativer, som skal hjælpe både lokalt i Danmark og ved brændpunkterne.

Af

Ejendomsbranchen bakker op om Ukraine. Foto: alexsl, iStock

I Randers, Horsens og Kolding Kommune står der allerede en række boliger klar og venter på ukrainske flygtninge. De tre kommuner har blandt andet indgået samarbejde med AP Pension, der har stillet flere boliger gratis til rådighed.

De ejendomme, hvor boligerne står klar, er en blanding af nyopførte boliger, der endnu ikke er udlejet eller boliger, der står over for en renovering. Udlejning og renoveringer er nu sat på stand by på ubestemt tid.

”Alle kommuner er blevet spurgt, om der er nogle boliger, der kan stilles til rådighed. Derfor hørte vi bl.a. fra Randers Kommune, om vi kunne være interesserede i et fælles samarbejde om at hjælpe de ukrainske flygtninge. Vi er nu blevet del af det samlede tilbud, kommunen stiller med, og samtidig har vi valgt at stille boliger til rådighed i andre kommuner, hvor vi har mulighed for det,” siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Han forklarer, at det er virksomhedens ønske at hjælpe dér, hvor det giver mest mening:

”Det er en ekstremt frygtelig situation, som vi netop nu er vidne til i Ukraine, hvor uskyldige mennesker flygter fra de krigsrædsler, som Ruslands invasion forårsager. Herhjemme må vi hjælpe de flygtninge, som vi modtager på bedst mulig vis,” siger han.

Nødhjælp og husly

En anden aktør i branchen, som har valgt at støtte Ukraine, er ejendomsudvikleren og investoren NREP.

”Ruslands invasion af Ukraine har efterladt alle i NREP dybt foruroligede. Vi ønsker at se en øjeblikkelig ende på volden. Vores tanker går til det ukrainske folk, alle, der lider under invasionen, og alle, der mobiliserer for at støtte Ukraine. Og vi er ivrige efter at hjælpe og handle!,” oplyser NREP i et opslag på LinkedIn.

NREP bidrager blandt andet med en donation på 1.000.000 euro, som primært vil gå til UNICEF’s humanitære hjælpearbejde. Derudover går NREP’s støtte til lokale nødhjælpsprojekter. Der bliver blandt andet afsat midler til en polsk NGO, der har fokus på medicinsk nødhjælp og støtte til ukrainske flygtninge, der ankommer til Polen.

I Danmark har NREP blandt andet ydet støtte til værestedet Hellebro, som sikrer, at flygtningene har tag over hovedet, når de ankommer til Danmark.

Redaktionen hører meget gerne om andre erfaringer og indsatser fra ejendomsbranchen i forbindelse med hjælp til Ukraine eller til ukrainske flygtninge. Skriv til os på red@ejd.dk.