/ Nyheder / To fluer med et smæk

To fluer med et smæk

Der er ledige HK’ere og brug for hænder og hoveder i en ejendomsbranche i rivende udvikling. Nye kurser skal give ledige en vej ind som ejendomsadministratorer.

Af

Nyt forløb skal få flere ind i ejendomsbranchen. Foto: Drazen, iStock

EjendomDanmark, HK og kursusvirksomheden Nyledige er gået sammen om et nyt 6-ugers kursus til ledige medlemmer af HK. Målet med kurset er at give de ledige et første skridt i retning af et job som ejendomsadministrator i ejendomsbranchen.

Der er nemlig masser af muligheder, hvis man som ledig ønsker at gå den vej. Vurderingen er, at branchen frem mod 2030 vil mangle over 4.000 administratorer i branchen.

Det siger Henrik Dahl Jeppesen, der er formand for EjendomDanmark og adm. direktør i DEAS.

”Det er en kæmpe udfordring, som vi i ejendomsbranchen tager meget alvorligt og arbejder målrettet på at få løst,” siger Henrik Dahl Jeppesen.

Grundlæggende viden

På det seks ugers introkursus får de ledige et indblik i den specialiserede viden inden for regnskab, økonomi og jura, som det er vigtigt at kende som kommende ejendomsadministrator. Det kunne være introduktioner til kontoplaner for ejendomme, boliglejekontrakter samt anvendelse af foreningsret og lejelovgivning.

Samtidig vil der blive undervisning i fx kommunikation og introduktion til ejendomsbranchen generelt.

Underdirektør Morten Marott Larsen fra EjendomDanmark peger på, at kurset kan være en god indgang til job i en ny branche.

”Man vil få et grundlæggende vidensniveau om ejendomme og administration, som vil give nemmere adgang til ejendomsbranchen. Det er der ingen tvivl om,” siger Morten Marott Larsen.

Målgruppen for kurset er bl.a. ledige bogholdere, revisorassistenter og økonomimedarbejdere fra fx rejse-, hotel- eller restaurationsbranchen.

Når man som ledig har været igennem de seks ugers undervisning, har man samtidig gennemført det første obligatoriske fag på EA-uddannelsen.