/ Nyheder / Talerør for de jyske medlemmer

Talerør for de jyske medlemmer

Fra EjendomDanmarks Aarhuskontor varetager Mogens Dürr, leder og jurist, de jyske medlemmers interesser. Medlemmerne møder ham blandt andet via den juridiske rådgivning, som underviser på EA-uddannelsen, men også som tovholder på en række erfagrupper i Aarhus og Aalborg.

Af

Mogens Dürr har tidligere arbejdet som juridisk konsulent på EjendomDanmarks kontor i København, hvor han var ansat i 13 år. Efter kort tid i en landbrugsorganisation, trådte han ind i DEAS som advokat i 2011 på kontoret i Aarhus. I 2022 vendte han tilbage til EjendomDanmark.

Mogens Dürr er en del af EjendomDanmarks juridiske team og er samtidig leder af EjendomDanmarks Jyllandskontor.

”En af mine vigtigste opgave er at sikre, at de jyske medlemmer bliver hørt, og at deres udfordringer bliver behandlet og kommer med i både den politiske og samfundsmæssige debat,” siger han.

At holde en finger på pulsen i forhold til de jyske medlemmer kræver indblik i deres hverdag. Det får Mogens blandt andet via en række forskellige erfagrupper, som han er tovholder på. Møderne i erfagrupperne afholdes fire gange om året i både Aarhus og Aalborg.

”Erfagrupperne giver mig et rigtig godt kendskab til de jyske medlemmer. Jeg får blandt andet indblik i hvilke udfordringer, de sidder med – og de kan godt være noget anderledes end dem, vi ser i København. Takket være erfagrupperne har jeg løbende kontakt til over 40 medlemsvirksomheder,” siger Mogens.

Et styrket fællesskab

Nogle af erfagrupperne har Mogens overtaget fra sin forgænger Elsebeth Due Kjeldsen. Andre har han selv pustet liv i efter corona eller igangsat. Blandt andet har han stået bag en nystartet gruppe, der allerede tæller 18-20 administratorer fra Aarhusområdet. Målet med erfagrupperne er at styrke det faglige fællesskab og netværk blandt medlemmerne i lokalområdet.

”Deltagerne i erfagruppen er selvfølgelig konkurrenter, men evner at have et godt kollegialt fællesskab alligevel,” siger Mogens.

Spænder bredt

Emnerne, der bliver vendt i erfagrupperne, spænder bredt – fra bud på gode it-systemer til ejendomsadministration til konkurslovens regler i forhold til erhvervslejemål. Derudover benytter Mogens anledningen til at opdatere medlemmerne om den juridiske udvikling i ejendomsbranchen.

”Jeg bruger i høj grad erfagruppemøderne til at orientere om ny retspraksis og ny lovgivning samt om EjendomDanmarks høringssvar til nye lovgivningsinitiativer,” uddyber han.

I 2023 har Mogens planer om at krydre erfagrupperne med en række eksterne aktører, der kan klæde medlemmerne på via forskellige oplæg. På tapetet er allerede et oplæg om solceller.

Lokalt indblik

I det daglige sidder Mogens blandt andet klar på den juridiske rådgivning, hvor han primært tager sig af opkald fra EjendomDanmarks jyske medlemmer. De emner, der dukker op i rådgivningen, giver ham også indblik i, om der er områder, hvor medlemmerne har behov for særlig hjælp og støtte. Ofte kan hans lokale placering være en fordel for medlemmerne, mener han.

”Nogle spørgsmål går lidt mere på lokale forhold i Jylland, og her har jeg med min placering i Aarhus lidt mere fingerspitzgefühl, når det kommer til problemstillinger i nærområdet.”