/ Nyheder / Storbyinitiativ mod Airbnb relevant for København

Storbyinitiativ mod Airbnb relevant for København

Gæster med rullekufferter og et kort i hånden på vej mod deres Airbnb-lejlighed fylder for meget i de største byer i Europa.

Af

EjendomDanmark opfordrer Københavns kommune til at tilslutte sig storbyinitiativet omkring regulering af Airbnb og lignende udlejningsplatforme.

Derfor har ti europæiske storbyer som Amsterdam, Paris, Berlin, Valencia og Wien i et fælles brev opfordret den kommende EU-kommission til at gribe ind mod Airbnb og andre platforme til korttidsudlejning.

I Danmark er modsvaret ny lovgivning, som sætter loft over udlejning af hele lejligheder. Men der er brug for mere, og København burde overveje at tilslutte sig de ti andre byers initiativ, mener EjendomDanmark.

Vi vil stå stærkt sammen med de øvrige storbyer, hvor vi kan være med til at påvirke en ny EU-Kommission. Så jeg vil opfordre Københavns Kommune til at række ud til de ti byer”, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Alene i København overnatter mere end 500.000 gæster hvert år i en Airbnb-lejlighed. Der er flere senge i den lille app på mobilen, end der er på samtlige hoteller i hele Danmark.

 

50.000

gæster overnatter hvert år i en Airbnb-lejlighed i København.

Kontakt