/ Nyheder / Søg tilskud til grøn omstilling og cirkulær økonomi

Søg tilskud til grøn omstilling og cirkulær økonomi

Det er nu muligt at søge tilskud fra voucherordningen SMV:Grøn. Ordningen skal hjælpe SMV’er på vej mod grøn omstilling.

Af

Søg tilskud fra SMV:Grøn. Foto: iStock, Fahroni.

Er du en lille eller mellemstor virksomhed (SMV), og har I brug for investeringer eller rådgivning på vejen mod grøn omstilling og cirkulær økonomi? Så er der netop åbnet for ansøgningen til SMV:Grøn, der skal støtte virksomheders grønne tiltag.

SMV:Grøn

SMV:Grøn er en EU-finansieret voucherordning, der giver tilskud til investeringer, rådgivning eller en kombination af disse til SMV’er.

Formålet er at hjælpe virksomhederne i deres grønne omstilling med særligt fokus på at reducere ressourceforbrug og affaldsmængder.

Hvad kan man få tilskud til?

Der er otte forskellige vouchers, der kan søges opdelt i investerings- eller rådgivningstilskud. Investeringstilskuddet udgør 25% og rådgivningstilskuddet udgør 50%. Virksomheden skal dermed selv finansiere 75% af investeringen og 50% rådgivningen.

Tilskuddet til rådgivning kan eksempelvis gives til afklaring og identifikation af virksomhedens potentialer for implementering af f.eks. redesign af produkter, processer, services eller for at reducere eller genanvende affald og genbruge restprodukter eller udvikling af cirkulære forretningsmodeller, arbejdsgange eller processer

Tilskuddet til investeringer kan eksempelvis gives til certificeringer, nyt software eller nye maskiner.

Det er desværre ikke muligt at søge om tilskud til investeringer i varmepumper, solceller, fjernvarme mv. som del af energiomlægning.

Hvem kan søge?

Voucherordningen henvender sig til et bredt udsnit af små- og mellemstore virksomheder.

Hvis din virksomhed i stedet har brug for nye kompetencer, færdigheder og viden om grøn omstilling, er der ligeledes mulighed for ansøgning i SMV:Grønne Kompetencer.