/ Nyheder / Skal du også styrke din virksomhed med en praktikant næste år?

Skal du også styrke din virksomhed med en praktikant næste år?

Flere og flere studerende sigter mod en karriere som ejendomsadministrator, og praktiktiden er en vigtig del af deres studie. Nu nærmer deadline sig for praktikopslag for de virksomheder, der vil ansætte en praktikant til foråret 2020.

Af

Flere og flere studerende sigter mod en karriere som ejendomsadministrator, og praktiktiden er en vigtig del af deres studie. Nu nærmer deadline sig for praktikopslag for de virksomheder, der vil ansætte en praktikant til foråret 2020.

Heldigvis er det ikke alene ligetil at søge efter og ansætte en praktikant – det kommer også virksomheden til gode:

”Vi har meget at byde på som branche, og det skal vi vise de studerende. Det er nødvendigt med flere praktikpladser, så vi ikke kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden, men også nu og her er der en gevinst for den enkelte virksomhed”, siger Lotte Rendtorff, udviklingskonsulent hos EjendomDanmark.

”Det kan nemlig give meget at få en praktikant, der får lov til at opleve ejendomsadministrator-jobbets mange facetter. Og så skal man ikke være blind for, at man opbygger en relation, der ofte fortsætter, når den studerende er færdiguddannet.”

Løs praktikken

Den 2. maj holder både Erhvervsakademi Aarhus og Cph Business karrieredag. Karrieredagen er typisk startskuddet til praktiksøgningen for de finansøkonomstuderende. Det er derfor også den magiske dato, hvor virksomhederne senest skal have deres praktikopslag offentliggjort på hjemmesiden www.ejendomsadministrator.dk. Hvis du har et praktikopslag, skal du sende det til EjendomDanmark på info@ejd.dk.

Er du i tvivl om, hvad der skal stå i et opslag, eller hvad en studerende skal have af opgaver, så sender EjendomDanmark dig gerne en skabelon. Vælger du at bruge den, kan du dog sagtens tilføje et dokument med en mere uddybende beskrivelse.

Når du har fundet det rette match, skal den kommende praktikant og virksomheden indgå en praktikaftale. Erhvervsakademierne har til det formål udarbejdet en aftale, som den studerende udfylder, og virksomheden bagefter godkender.

Praktikanten skal i forbindelse med sin praktiktid aflevere en eksamensopgave. Som virksomhed kan man præge emnet, hvis man har en konkret problemstilling, der kunne være interessant at se nærmere på. Og når opgaven er afleveret, kan virksomheden aftale med den studerende, at man modtager et eksemplar eller får en mundtlig præsentation af resultaterne.

Læs mere her, hvis du overvejer at ansætte en praktikant

Could not find post with assigned ID