/ Nyheder / Skabelsen af den mangfoldige by kræver ressourcer

Skabelsen af den mangfoldige by kræver ressourcer

En aftale, der skal sikre flere almene boliger, blev præsenteret torsdag morgen. Nobel ambition, men indtænk altid det samlede boligmarked, lyder det fra EjendomDanmark.

Af

En aftale, der skal sikre flere almene boliger, blev præsenteret torsdag morgen. Nobel ambition, men indtænk altid det samlede boligmarked, lyder det fra EjendomDanmark. Foto: olli0815, iStock.

Torsdag blev en aftale om byggeri af almene boliger i Københavns Kommune præsenteret. Politikernes ønske er, at den skal være et middel til at sikre, at der bygges flere almene boliger.

EjendomDanmark er enige i ambitionen om at skabe mangfoldige byer, hvor flere boligtyper fungerer i synergi med hinanden. 

“Forskellige boliger passer til forskellige faser af livet. Hvis vi vil have byer med plads til alle, skal vi sikre, at der er plads til både private lejeboliger, almene boliger, ejerboliger og andelsboliger. Vi har hele tiden holdt fast i, at det ikke giver mening at hæve procenten af almene boliger, når det grundlæggende problem er, at de ikke bliver bygget, fordi det er blevet for dyrt at bygge,” siger Jan Ellebye, PA-chef i EjendomDanmark. 

Det er nemlig ikke de private udviklere, der står i vejen for byggeriet af flere almene boliger. Det er de høje grundpriser kombineret med høje omkostninger til byggeri, hvor både prisen på materialer og lønninger har haft en stor pil op de senere år. 

Mere smidige processer

Hvis politikerne i Københavns Kommune ønsker at sikre flere boliger – af alle slags – er der en oplagt løsning: At få en mere velfungerende byggesagsbehandling. 

“Der er alt for lange ventetider, og det kan give unødvendige forsinkelser. Det gælder for alle, der har et byggeprojekt: Om det er en andelsforening, et alment boligselskab eller en pensionskasse. Vi sætter pris på, at det virker til at være rykket op i den politiske prioritering, for her kan kommunen virkelig gøre en forskel for byudviklingen,” siger Jan Ellebye.

Lær mere