/ Nyheder / Sådan kan man sikre færre ledige lejeboliger

Sådan kan man sikre færre ledige lejeboliger

Ti gode råd til at sikre færre ledige lejeboliger. Det kan man finde i et nyt whitepaper fra blandt andre EjendomDanmark. Rådene er kommet til på baggrund af input fra udlejningsselskaber og lejere.

Af

I disse tider er udlejningsmarkedet under forandring, og med forsat usikkerhed om inflation og renteniveau kan ejendomsvirksomheder ikke vide sig sikre på, hvordan udviklingen i dansk økonomi vil påvirke netop deres udlejning af boliglejemål.

Derfor har EjendomDanmark i samarbejde med Keyhole og Waitly lanceret whitepaperet: ‘Sådan minimerer du tomgang’, der er henvendt til udlejere og består af ti konkrete råd til at sikre færre ledige lejeboliger.

”Vores guide har ét mål for øje, og det er at hjælpe udlejere til at holde boligtomgangen nede. Vi ønsker at give ejendomsvirksomhederne et værdifuldt redskab ved at tilbyde brugbare og evidensbaserede råd, der forbedrer boligernes appel og tiltrækker lejere,” siger Mikkel Alsø, økonomisk chefkonsulent hos EjendomDanmark.

De ti råd

Den nye rapport er udarbejdet på baggrund af tal fra 26 større udlejningsselskaber, som repræsenterer mere end 20.000 udlejningsboliger og desuden 686 lejere. Den konkluderer, at følgende ti råd kan være med til at sikre færre ledige lejeboliger:

1. Sæt huslejen rigtigt

2. Sørg for, at ejendommen tager sig godt ud

3. Sørg for at være tilgængelig

4. Hav din næste lejer parat, før opsigelsen falder

5. Lav en god fremvisning

6. Skab klarhed om betingelserne for leje

7. Markedsfør dine tomme boliger

8. Arbejd med depositum og forudbetalt husleje

9. Find den stabile lejer

10. Gør plads til kæledyr, brug services og skab fællesskaber

Digitale værktøjer hjælper til

Mikkel Alsø peger på, at der blandt udlejere er et overvejende ønske om at sætte ind på tomgangen:

”Når vi ser, at 44 procent af udlejerne aktivt drøfter tomgang hver uge i porteføljen, så er det også vigtigt, at branchen kender til løsningsmulighederne, så der let kan handles på det. Digitale systemer, tjenester og værktøjer kan hjælpe med at effektivisere processer, skabe ny værdi eller give en ny indsigt i markedet.”

Et samarbejde på tværs af brancheaktører

Whitepaperet er resultatet af et samarbejde mellem forskellige aktører i branchen. EjendomDanmark, Keyhole og Waitly har hver især bidraget med deres unikke perspektiver på tomgang:

“Det har været en utrolig givende oplevelse at bidrage til dette whitepaper om tomgang i ejendomsbranchen, hvor jeg personligt har udvidet min viden markant omkring dette emne. Sammen med Keyhole og EjendomDanmark har vi skabt et værdifuldt bidrag til branchen, som jeg håber flere ejendomsejere kan få glæde af,” siger Tim Lykke Myhrvold, CEO hos Waitly.

Og samarbejdet kan spille en betydelig rolle for branchens fremtid ifølge Thomas Wiborg Steen, CEO hos Keyhole:

”Med en forretning, der udfordrer traditioner via innovation i ejendomsbranchen, har det været fantastisk sammen med Waitly og EjendomDanmark at være med til at skabe indsigt og vidensdeling om ejendomsdrift, der bidrager til branchens forsatte fornyelse og vækst.”

I forbindelse med udgivelsen af whitepaperet afholder EjendomDanmark d. 5. oktober fyraftensmøde herom. 

Whitepaperet kan findes her.

Could not find post with assigned ID