/ Nyheder / Sådan beskytter du din virksomhed mod cyberangreb

Sådan beskytter du din virksomhed mod cyberangreb

Cybersikkerhed kommer i højere grad på dagsordenen blandt virksomheder, og kan have store konsekvenser for daglig drift og indtjening. Men hvordan kan I forebygge og beskytte virksomheden, inden skaden er sket?

Af

De syv råd for cybersikkerhed hjælper virksomheder med at beskytte sig mod cyberangreb.

I oktober er det cybersikkerhedsmåned, og derfor er der ekstra fokus på at styrke den digitale sikkerhed – både blandt privatpersoner og virksomheder. Sikkerdigital.dk er et initiativ skabt af Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, der har til formål at sprede viden om de cybertrusler, der findes i dag, og samtidig bidrage til, at der kommer en større bevidsthed om sikker digital adfærd. I den forbindelse har de formidlet syv råd, der hjælper virksomheder til at styrke deres basale digitale IT-sikkerhed.

Hvad er cyberangreb?

Cyberangreb er et fænomen eller hændelser, hvor en aktør forsøger at forstyrre eller få uautoriseret adgang til data, systemer, digitale netværk eller digitale tjenester. Der findes flere forskellige typer cyberangreb og -trusler, men fælles for dem er, at de kan have stor negativ påvirkning på din virksomhed.

Cyberangreb sker oftere og oftere, og det er blevet sværere for virksomheder at gennemskue, hvor de reelle trusler findes. Derfor er det vigtigt, at man som virksomhed ved, hvordan man skal agere for at forebygge, at et cyberangreb kan finde sted.

De syv råd for cybersikkerhed

I dag, hvor vores adfærd i højere grad er digital  både privat og professionelt, er det nødvendigt at tænke cybersikkerhed ind i virksomheden. De syv råd er skabt til virksomheder, der skal have implementeret en bedre basal IT-sikkerhed, men som ikke selv har en IT-sikkerhedsansvarlig ansat.

De syv råd

  1. Få overblik over vigtige data og systemer
  2. Opdater programmer løbende
  3. Køb antivirus og firewall
  4. Tag backup af data
  5. Lær at spotte mistænkelige mails
  6. Lav stærke adgangskoder
  7. Stil sikkerhedskrav til IT-leverandøren

Du kan læse meget mere om de syv råd og sikkerdigitals andre initiativer her.