/ Nyheder / Restriktioner bør indføres med omhu

Restriktioner bør indføres med omhu

Mundbind og andre tiltag kan være nødvendige for at bremse smittespredningen. Restriktionerne skal dog indføres med omhu og så begrænset som muligt, da de betyder færre kunder og dermed omsætning. Det siger EjendomDanmark i en kommentar til beslutningen om indførelse af mundbind i detailhandlen fra mandag.

Af

Mundbindet vender tilbage i de danske centre. Foto: gilaxia, iStock

På vej ind i vinteren, julemåneden og julesammenkomster stiger coronasmitten. Derfor har Folketingets epidemiudvalg besluttet at indføre nye restriktioner. Blandt andet skal mundbindet på igen, når der fra mandag handles ind i landets shoppingcentre.

Fra EjendomDanmark – der repræsenterer de danske shoppingcentre – er der opbakning til tiltag, der kan mindske smitten, når det er nødvendigt. Men hensynet til det erhvervsliv, der også var udfordret sidste år, skal også tælle med.

”Det er et fælles ansvar at få styr på smitten. Men kravet om mundbind har direkte betydning for detailhandlen og fik sidste år antallet af kunder til at falde i en række storcentre med ca. 15 procent. Derfor skal der findes løsninger for dem, der bliver berørt – eksempelvis centrene,” siger adm. direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark.

Sikkert gennem vinteren

Han bakkes op af Finn Sture Madsen, COO hos Danske Shoppingcentre og formand for EjendomDanmarks retailudvalg:

”Vi har meget viden om at håndtere travle dage sikkert, så vores kunder kan handle sundhedsmæssigt forsvarligt. Jeg håber på, at politikerne vil være lydhøre for input, så vi alle kan komme sikkert gennem vinteren og med så få restriktioner som muligt. Mange har brug for en god julehandel for at rette op på årets omsætning,” siger Finn Sture Madsen.

Kravet om mundbind er et af flere nye tiltag. Der vil også blive indført coronapas for kunder i de liberale erhverv, mundbind i offentlig transport, mens gyldigheden af negative tests forkortes.

En tidligere analyse har vist, at nedlukningerne alene har kostet de danske centerbutikker tabt omsætning for 20-25 mia. kr.

Could not find post with assigned ID