/ Nyheder / Positivt med udmelding om genåbning – men åbning gør det ikke alene

Positivt med udmelding om genåbning – men åbning gør det ikke alene

Folketingets partier har i dag fremlagt en plan for genåbningen af landet. EjendomDanmark roser, at der er kommet mere afklaring.

Af

Torsdag aften blev der fremlagt en plan for genåbningen af Danmark. Foto: pejft, istock

Spekulationer er blevet til vished. Statsministeren og alle partilederne har netop udsendt planen for næste fase af landets genåbning, og nu kan blandt andet storcentrene, cafeer og restauranter snart åbne igen.

Det er positivt, at endnu flere butikker nu kan byde kunderne inden for dørene igen, lyder det fra EjendomDanmark – erhvervsorganisation for ejendomsejere, udlejere og administratorer:

”De seneste to måneder har været en kamp for mange erhvervsdrivende, og vi er glade for, at vi nu skal ind i en fase, hvor vi skal genåbne og genopbygge. Særligt i shoppingcentrene er det vigtigt, at butikkerne igen kan åbne, for de har ikke altid kunnet få 100 % kompensation for faste udgifter,” siger adm. direktør Jannick Nytoft.

Støtte fra kommunerne

En undersøgelse fra EjendomDanmark viser, at 2 ud af 3 butiks- og restaurationslejemål efter en dialog med deres udlejer fik enten henstand, rabat eller en tredje løsning:

”Dermed har udlejerne også været med til at holde hånden under de erhvervsdrivende, mens coronakrisen holdt dem lukkede”, udtaler Jannick Nytoft.

”Det er godt vi åbner, men erhvervslivet er stadig trængt. Det er fx oplagt, at kommunerne nu indstiller opkrævningen af dækningsafgiften, så erhvervslivet får det skud likviditet, som mange nok sukker efter,” siger Jannick Nytoft.

Kontakt