/ Nyheder / Positive tendenser for ejendomsbranchen: Flere har søgt ind på relevante uddannelser

Positive tendenser for ejendomsbranchen: Flere har søgt ind på relevante uddannelser

I en tid hvor ejendomsbranchen hungrer efter arbejdskraft, er det positivt, at flere ansøgere end sidste år har søgt ind på uddannelser som jura, bygningskonstruktør og professionsbachelor i finans, lyder det fra brancheorganisationen EjendomDanmark, der håber på at styrke samarbejdet yderligere med de danske uddannelsesinstitutioner.

Af

I går klokken 12.00 lukkede vinduet for at søge om optagelse på landets videregående uddannelser, og ifølge tal fra Uddannelses- og forskningsministeriet har 84.073 gjort netop det i denne omgang, hvilket er en stigning på 5 procent sammenlignet med sidste år.

Til forskel fra sidste år har flere valgt at søge ind på nogle af de uddannelser, der giver eftertragtede kompetencer i ejendomsbranchen. Det er blandt andet jura, der har oplevet en stigning på 12 procent, bygningskonstruktør, der er steget med 10 procent og professionsbacheloruddannelsen i finans, der har fået 3 procent flere ansøgere.

”Det er altafgørende for branchens og samfundets overlevelse, at flere i den yngre generation får øjnene op for de mange karrieremuligheder, vi kan tilbyde. Derfor ser jeg det som en positiv tendens, at så mange har valgt at søge ind på relevante uddannelser som fx professionsbachelor i finans og bygningskonstruktør, hvor man blandt andet har mulighed for at beskæftige sig som Property Manager og med udvikling af ejendomme,” siger Lotte Rendtorff, der er chefkonsulent for uddannelse og rekruttering hos EjendomDanmark.

Mangler hænder

Ifølge tal fra EjendomDanmark er der frem mod 2030 behov for op mod 10.000 flere medarbejdere i ejendomsbranchen. Det svarer til 9 procent af branchens totale beskæftigelse.

”Det er en bred vifte af faglige kompetencer, branchen allerede mangler og i endnu højere grad vil efterspørge i fremtiden. Udover folk med finansiel baggrund er det blandt andet også kommunikationsmedarbejdere, ingeniører og mange andre,” forklarer Lotte Rendtorff og fortsætter:

”Som branche danner vi fundamentet for hele samfundet, når vi leverer infrastruktur i form af boliger, erhvervslokaler og byrum, og derfor er det uhyre vigtigt, at vi ikke kommer til at mangle hænder.”

Positivt samarbejde med uddannelsesinstitutioner

Med de mange nye ansøgere håber EjendomDanmark på, at branchen kan fortsætte det positive samarbejde med de danske uddannelsesinstitutioner:

”Vi har allerede et konstruktivt samarbejde med mange uddannelsessteder, og det er vigtigt for branchen, at det fortsætter, så de studerende i endnu højere grad kan blive introduceret for branchens mange spændende arbejdsopgaver og betydning for samfundet i undervisningen. I sidste endte kan det få flere til at vælge en karriere inden for ejendomsbranchen,” afslutter Lotte Rendtorff.