/ Nyheder / Politisk nyt fra EjendomDanmark

Politisk nyt fra EjendomDanmark

Møder med partilederne, fortsat dialog om ejendomsvurderingssystemet og debat på Folkemødet. Få seneste nyt om EjendomDanmarks politiske arbejde og en status på nogle af de politiske sager, der vedrører ejendomsbranchen.

Af

Foto: Jens Rosenfeldt/ EjendomDanmark

Turen fra EjendomDanmarks sekretariat på Vester Farimagsgade til Christiansborg har vi taget mange gange i løbet af februar. Vi har nemlig haft en særdeles møderig måned, hvor vi har mødtes med både partiledere og ordfører om nogle af de aktuelle ejendomspolitiske sager, som vi arbejder med. Ejendomsvurderingssystemet, LCA-forhandlinger om nybyggeri og huslejenævnene har været blandt emnerne, vi har vendt, men vi har også drøftet et fremtidigt boligudspil med dem.  

Dialogen om ejendomsvurderingssystemet fortsætter

EjendomDanmark har fortsat et stort politisk fokus på det nye ejendomsvurderingssystem, som i den seneste tid har affødt møder med både bolig- og skatteordførere. Vores fokus er at gøre det klart for partierne, hvilke uhensigtsmæssigheder det nye system utilsigtet medfører – i håbet om, at de vil bidrage til at få rettet op på det. På samme måde er vi også i løbende dialog med Vurderingsstyrelsen. 

Vi har desuden sammen med flere af EjendomDanmarks medlemmer henvendt os til både Erhvervs- og Skatteministeren for at kaste lys over de særligt store udfordringer, der er i enkelte Vestegnskommuner, hvor dækningsafgiften for mange virksomheder vil stige voldsomt over de næste par år.  

Møde med partiledere om et kommende boligpolitisk udspil 

Vi har i den seneste tid været særdeles aktive på Christiansborg, hvor vi blandt andet har haft fornøjelsen af både at mødes med politisk leder for De Radikale, Martin Lidegaard, og også formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen. Ved begge lejligheder har vi præsenteret EjendomDanmarks indspark til regeringens kommende boligpolitiske udspil. 

Møderne gav anledning til gode diskussioner af fremtidens boligmarked, og vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med begge partier, om hvordan vi mest hensigtsmæssigt sikrer tilgængeligheden af boliger. 

EjendomDanmark inviterer til debat på Folkemødet 

Til juni afholdes Folkemødet endnu engang på Bornholm, og igen i år er EjendomDanmark til stede.  

Vi er i fuld gang med forberedelserne, og hvis du befinder dig i Allinge den 14. juni, så håber vi, at du vil lægge vejen forbi Kæmpestranden J3, hvor vi blandt andet afholder en debat fra 14.30-15.30 og et efterfølgende netværksarrangement fra 15.30-16.30. I løbet af foråret løfter vi sløret for hvilke ejendomspolitiske emner, vi sætter på dagsorden og skal debattere. 

Tag endelig fat i politisk konsulent Christina Kirkeby (ctk@ejd.dk), hvis du tænker EjendomDanmark kan bidrage til jeres debat på Folkemødet. 

Fuldt hus til debatmøde om huslejenævnene

Salen var fyldt, da EjendomDanmark havde taget initiativ til at samle en række af de centrale aktører, som til dagligt har med huslejenævnene at gøre, om en meget vigtig dagsorden: Hvordan forbedrer og professionaliserer vi huslejenævnene?  

Vores juridiske direktør, Lena Hartmann, var en del af panelet, hvor det blandt andet blev diskuteret, hvordan vi garanterer retssikkerheden for både lejer og udlejer gennem større transparens og vidensdeling.  

Vi drøfter fortsat udfordringerne med huslejenævnene med politikerne og spiller ind med forslag fra vores politiske udspil til, hvordan de kan forbedres. 

Regeringen indgår aftale om ny digitaliseringsstrategi 

I begyndelsen af februar indgik et bredt politisk flertal en aftale om en digitaliseringsstrategi. Strategien indeholder blandt andet initiativer, der skal sikre frisættelse af forsyningsdata, hvilket er positivt nyt for ejendomsbranchen. 

Regeringens nye digitaliseringsstrategi indeholder samlet investeringer for 740 mio. kr., og af disse er der afsat 71,5 mio. kr. til et nyt forsyningsdigitaliseringsprogram, der skal skabe rammerne for, hvordan forsyningsdata indsamles, struktureres og gøres tilgængelige. 

I første omgang er der fokus på data i el-, vand- og varmesektoren. I EjendomDanmark er vi begejstrede for, at der sættes skub på at frigive forsyningsdata, så man som ejendomsejer får lettere adgang til data fra egen ejendom. 

Sammen med TEKNIQ Arbejdsgivere, DFM og Energiforum Danmark udgav  EjendomDanmark i efteråret netop et katalog med konkrete anbefalinger til frisættelsen af forsyningsdata 

EjendomDanmark i den offentlige debat  

Som led i at påvirke den politiske dagsorden, har EjendomDanmark i den seneste tid spillet ind på flere dagsordner med følgende debatindlæg: