/ Nyheder / Ny digitaliseringsstrategi er godt nyt – også for ejendomsbranchen 

Ny digitaliseringsstrategi er godt nyt – også for ejendomsbranchen 

Et bredt politisk flertal har indgået en aftale om Danmarks fremtidige digitaliseringsstrategi. Strategien indeholder blandt andet initiativer, der skal sikre frisættelse af forsyningsdata, og det er positivt nyt for ejendomsbranchen.

Af

EjendomDanmark hilser ny aftale om Danmarks fremtidige digitaliseringsstrategi velkommen. Foto: iStock: BirgerNiss

Den nye digitaliseringsstrategi indeholder samlet investeringer for 740 mio. kr., og af disse er der afsat 71,5 mio. kr. til et nyt forsyningsdigitaliseringsprogram, der både skal skabe rammer for, hvordan forsyningsdata indsamles, struktureres og gøres tilgængelige. Det viser en ny politisk aftale om Danmarks fremtidige digitaliseringsstrategi. 

I første omgang er der fokus på data i el-, vand- og varmesektoren. Strategien skal udmøntes i partnerskab imellem myndigheder, forsyningssektoren og anvendere af data. Partnerskabet løber i udgangspunktet i perioden 2024-2027.  

Hos EjendomDanmark hilses initiativet velkomment. For organisationen har det længe været et væsentligt fokus at sikre en øget tilgængelighed af forsyningsdata for både ejendomsejere, administratorer og beboere.  

”Tilgængeligheden af forsyningsdata er helt centralt, når vi skal omstille ejendomsbranchen til en mere bæredygtig fremtid. Uden retvisende data på bygningsniveau er det meget svært at foretage de rette investeringer, som har den største og mest effektive klimapåvirkning,” siger Mette Qvist, der er underdirektør for ESG hos EjendomDanmark. 

I aftaleteksten fremgår det ikke klart, hvordan den konkrete udmøntning af  forsyningsdigitaliseringsprogrammet skal foregå, men i den sammenhæng har EjendomDanmark og branchens aktører ligeledes en række forslag:  

“Når arbejdet går i gang, byder branchen gerne ind. Det er vigtigt at sikre en reel frisættelse, som ikke begrænses af kompliceret bureaukrati eller høje tariffer på dataadgangen. Det arbejde bidrager vi naturligvis gerne til,” forklarer Mette Qvist. 

Sammen med TEKNIQ Arbejdsgivere, DFM og Energiforum Danmark udgav EjendomDanmark i efteråret et katalog med konkrete anbefalinger til frisættelsen af forsyningsdata. Læs kataloget her.

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.