/ Nyheder / Politisk nyt fra EjendomDanmark

Politisk nyt fra EjendomDanmark

Ligestilling ved generationsskifte, afdækning af tilbudspligtens omkostninger og debatmøde i Aalborg om huslejenævnene. Få seneste nyt om EjendomDanmarks politiske arbejde og en status på nogle af de politiske sager, der vedrører ejendomsbranchen.

Af

EjendomDanmark satte bl.a. den evigt aktuelle diskussion om land-by til debat på årets Folkemøde.

Det er ikke altid let at forklare interessevaretagelse, men for en brancheorganisation som EjendomDanmark handler det om at forstå og oversætte branchens udfordringer på en både saglig og konstruktiv måde til det politiske system for at skabe forandringer.

Et godt og tydeligt eksempel på, hvordan interessevaretagelsen har båret frugt, blev offentliggjort i sidste uge. I forbindelse med regeringens udspil om ændringer i generationsskifteskatten er der i regeringen enighed om at afskaffe pengetanksreglen, som vil ligestille ejendomsvirksomhederne med andre virksomheder.

Denne ændring er netop kommet i stand gennem en vedholdende dialog, gode relationer og konstruktive input til de politiske partier.

Ligestilling ved generationsskifte

Regeringen har i den forgangne uge præsenteret sin model for revidering af generationsskiftemulighederne for virksomheder. En meget vigtig tilpasning for ejendomsbranchen, da den gør op med den såkaldte pengetanksregel, der har gjort, at ejendomsvirksomheder har været særligt hårdt ramt ved et generationsskifte sammenlignet med andre virksomhedstyper. Virksomheder, der arbejder med udlejning, har nemlig været betragtet som passiv kapitalanbringelse.

Det er derfor enormt positivt, at regeringen med sit udspil nu anerkender, at ejendomsvirksomhederne spiller en både aktiv og bidragende rolle i samfundet, og derfor naturligvis skal ligestilles og have samme form for generationsskifteregler som resten af erhvervslivet.

Ejendomsbranchens dilemmaer til debat på Folkemødet

Bornholm dannede igen i år rammerne om årets Folkemøde, hvor politikere, meningsdannere og en stor del af den danske befolkning var samlet til årets demokratifest. Igen i år var EjendomDanmark til stede. Vi satte blandt andet den evigt aktuelle diskussion om land-by til debat, og havde derudover to af deltagerne fra vores bæredygtighedsprojekt på scenen til at fortælle om, hvordan man finder vej i bæredygtighedsjunglen. Derudover var vi en del af Ejendomsbranchen på Vandkantsscenen, hvor vi sammen med en masse partnere fra branchen var fælles om at sætte emner som blandt andet ESG og diversitet på dagsordenen.

Afdækning af administrative omkostninger og byrder ved tilbudspligten

Udvalgsarbejdet i Social- og Boligministeriet, som skal analysere tilbudspligtsordningen, er i fuld gang. Inden længe sendes der er en spørgeskemaundersøgelse ud, der skal hjælpe med at afdække de administrative omkostninger og byrder, der er forbundet med tilbudspligten.

Som en del af udvalgsgruppen har EjendomDanmark et ønske om at forsimple tilbudspligten, så de administrative omkostninger stemmer bedre overens med ordningens formål. Udvalgets arbejde løber henover 2024.

Vellykket debatmøde om huslejenævnene i Aarhus rykker til Aalborg

“Hvordan indretter vi fremtidens huslejenævn?” Det spørgsmål var genstand for debat, da vi i slutningen af maj afholdt et debatmøde i Aarhus, hvor bl.a. Venstres Boligordfører, Heidi Bank, var en del af panelet. Både udfordringer og mulige løsninger er højaktuelle emner, og i samarbejde med Prodomus afholder vi derfor også et debatmøde i Aalborg den 14. august. Læs mere om panelet i Aalborg og tilmeld dig her.

Det sker