/ Nyheder / Nyt initiativ udløser gratis hjertestarter på din ejendom

Nyt initiativ udløser gratis hjertestarter på din ejendom

Nu har du mulighed for at sætte en lidt anderledes nyhed op på beboernes opslagstavle i opgangen – måske endda en nyhed, som på sigt kan redde liv i ejendommen. Orienter beboerne om, at de søndag den 24. april kan slå sig sammen om at indsamle penge til en hjertestarter, som efterfølgende kan sættes op på ejendommen kvit og frit.

Af

Nu kan beboerne indsamle til en gratis hjertestarter. Foto: iStock, Pixel_away

Hjerteforeningen har vendt idéen om en landsindsamling på hovedet: Der samles penge ind for at dele hjertestartere ud i hele landet. Konceptet er enkelt. Alle i Danmark kan starte en indsamlingsgruppe, og Hjerteforeningen giver hjertestartere til alle grupper, der tilsammen dækker mindst 15 indsamlingsruter den 24. april 2022.

Hjertestarteren kan efterfølgende placeres efter eget valg på ejendommen – den skal blot være offentligt tilgængelig hele døgnet.

Indsamlingsruterne

Beboerne i en ejendom kan slå sig sammen om at gå en traditionel indsamlingsrute den 24. april, hvor de stemmer dørklokker og beder om donationer. De kan frit vælge en rute i Hjerteforeningens rutesystem. Hver rute tager ca. 2-3 timer.

Når beboerne tilmelder sig, får de også adgang til en online indsamling, der er aktiv fra den dag, de tilmelder sig. Beboerne kan få deres netværk til at støtte den, og for hver 1.100 kr., der kommer ind på en onlineindsamling, tæller det som en af de 15 indsamlingsruter.

Hjertestarterpakken

Hvis en gruppe når 15 ruter gennem enten traditionelle indsamlingsruter eller onlineindsamlinger, får gruppen:

• En kvalitetshjertestarter
• Et udendørs klimaskab til hjertestarteren
• Montering af autoriseret elektriker
• Et gratis Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning.

Hjerteforeningen giver samtidig et års ServicePlus-aftale, der omfatter overvågning af hjertestarteren og fuld service, så hjertestarteren altid er funktionsdygtig. Hjertestarterpakken har en samlet værdi af 25.000 kr.

Værd at overveje

Ønsker udlejer, at der sættes en hjertestarter op på ejendommen?

Det er ifølge lejelovgivningen op til udlejer, om denne vil give lov til at sætte en hjertestarter op på ejendommen.

Hvem bestemmer, hvor på ejendommen hjertestarteren sættes op?

Hjerteforeningen lægger op til, at indsamlingsgruppen i fællesskab finder en placering på ejendommen. Det forudsætter naturligvis, at vedkommende har tilladelse af bygningens ejer.

Hvem ’ejer’ hjertestarteren efterfølgende og bærer ansvar for vedligeholdelse mv.? Kan den fjernes igen, hvis man ikke længere ønsker at have den?

Hjertestarteren er juridisk set indsamlingsgruppens ejendom, og kan derfor fjernes igen, hvis man ikke længere ønsker den. Der medfølger ét års ServicePlus abonnement (værdi 3.600 kr.), hvor alt undtagen strøm er dækket. Strøm koster typisk ca. 1-1,5 kr. per dag.

Start en gruppe eller læs mere  

Hjerteforeningen kan også kontaktes på tlf. 33 66 99 99 eller på landsuddeling@hjerteforeningen.dk