/ Nyheder / Nyt fra digitaliseringsministeren: Vigtigt med en god overgang til MitID-Erhverv

Nyt fra digitaliseringsministeren: Vigtigt med en god overgang til MitID-Erhverv

EjendomDanmark har løbende været i dialog med relevante parter i forbindelse med overgangen fra Nem ID til MitID-Erhverv. I et nyt skriftligt svar til organisationen fortæller digitaliseringsministeren, at hun er opmærksom på vigtigheden af, at alle brugere kommer godt og sikkert over på den nye løsning.

Af

Digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre (V). Foto: Marie Hald.

Mange af ejendomsbranchens aktører har oplevet udfordringer med overgangen fra NemID til MitID Erhverv, og derfor har EjendomDanmark løbende været i dialog med relevante parter.  

En af de største udfordringer med overgangen var den korte frist i implementeringsfasen. Digitaliseringsstyrelsen oplyste i slutningen af april, at NemID først lukkes d. 31. oktober 2023, og det bekræfter digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) nu i et skriftligt svar til EjendomDanmark.   

”For at sikre den gode overgang er det blevet besluttet, at NemID til erhverv ikke som planlagt lukkes fuldt ned d. 30. juni 2023,” skriver hun og påpeger desuden: ” Som digitaliseringsminister er jeg opmærksom på vigtigheden af, at vi får alle myndigheder, organisationer og virksomheder sikkert og godt med over på den nye MitID Erhverv-løsning.” 

Men ifølge Lena Hartmann, der er juridisk direktør i EjendomDanmark, løser fristforlængelsen ikke alle problemer:  

”På medlemmernes vegne er vi selvfølgelig glade for, at fristen forlænges. Men vi mangler fortsat en koncernløsning frem til 2024, så lige nu er virksomhederne nødt til at finde lappeløsninger i det nuværende system.”