/ Nyheder / Nye tal: Der er rift om lejeboligerne

Nye tal: Der er rift om lejeboligerne

Det er blevet sværere at finde en lejebolig. Den såkaldte tomgang – altså omfanget af tomme lejemål – er nemlig stadigt faldende, viser en opgørelse fra EjendomDanmark.

Af

Lejere kommer i mindre grad til at banke forgæves på naboens dør, når der skal lånes en kop sukker. Nye tal fra EjendomDanmark viser nemlig, at tomgangen for boliger har taget et dyk. Faktisk er den på landsplan i fjerde kvartal 2018 faldet med 0,5 procentpoint, mens det samlede fald for hele året er på 0,6 procentpoint. Det betyder, at tomgangen for boliger nu er nede på 3,3 procent.

Det er særligt i landets to største byer, at der er færre ledige lejemål. I København og Aarhus er der nemlig rift om lejeboligerne, og det får tomgangen i de to områder til at falde.

”De mange nybyggerier i fx Sydhavnen i København og Aarhus Ø har været med til at øge antallet af ledige kvadratmeter inden for udlejningsboliger. Men der er stor efterspørgsel på boliger i Danmarks to største byer, og derfor kan vi nu se, at det særligt er i de to byer, der er et fald i tomgangen,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Højere tomgang i Aalborg

Mens København og Aarhus har været primus motor for den positive udvikling, så har Aalborg og det øvrige Nordjylland den største andel af tabte lejeindtægter – og andelen af tomme lejemål var sidste år stigende.

Samlet er tomgangen i Region Nordjylland nemlig steget med 1,4 procentpoint siden januar 2018, så den i fjerde kvartal var på 7,3 procent. I Region Hovedstaden var den i samme periode 3 procent, mens den i Midtjylland er 3,6 procent.

”I Aalborg er der også blevet bygget mange nye boliger, og her er der altså bedre muligheder for at finde et lejemål, da en større andel af dem endnu ikke er udlejet. Generelt er der en længere udlejningstid på nybyggede boliger”, siger Jannick Nytoft.

3,3 %

er tomgangen for boliger nu nede på.

Kontakt