/ Nyheder / Ny strategi for deleøkonomi i Danmark

Ny strategi for deleøkonomi i Danmark

Regeringen lancerede i starten af oktober strategien ”Deleøkonomi i Danmark”. 

Af

Regeringen lancerede i starten af oktober strategien ”Deleøkonomi i Danmark”. Ejendomsforeningen Danmark vurderede efter offentliggørelsen, at strategiens initiativer vil betyde, at færre boliger fremover udlejes til eksempelvis studerende.

”Markedet låser sig fast, fordi folk bliver i de billige boliger, da de har mulighed for at videreudleje til en meget højere pris. Det betyder, at der er nogle almindelige danskere, der søger det billige boligmarked, som ikke får en bolig”, sagde Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark, til TV2 Nyhederne på dagen.

90 dage

Strategien skal ifølge regeringen give den enkelte mulighed for at supplere den almindelige lønindtægt med indtægter fra eksempelvis udlejning af boligen til turister. Derfor skal man fremover kunne udleje boligen i op til 90 dage, hvis man betaler skat af indtægterne.

”Man kan hurtigt regne ud, at hvis man bor i en huslejereguleret privat lejebolig på 80 kvadratmeter, så kan du med det nye udlejningsloft på 90 dage tjene så meget, at du får finansieret din årlige husleje. Det kan du, fordi man med en korttidsudlejning til turister kan leje ud på markedsvilkår. Men den pågældende professionelle udlejer kan kun leje den samme bolig ud til en omkostningsbestemt og reguleret husleje. Hvis man vil liberalisere lejereglerne, så bør man gå all-in og liberalisere huslejereglerne i førsteled, så alle private lejeboliger bliver omfattet”, udtalte Morten Østrup Møller, i en pressemeddelelse fra Ejendomsforeningen Danmark efter offentliggørelsen.

Heri efterlyser han også en opstramning af fremlejereglerne, så det i sidste ende bliver ejendommens ejer, der bestemmer om boligerne kan udlejes via Airbnb.