/ Nyheder / Ny normalvedtægt for E/F er sendt i høring

Ny normalvedtægt for E/F er sendt i høring

Ejerlejlighedsudvalget anbefalede i 2018, at normalvedtægten blev opdateret. Denne opdatering af normalvedtægten er nu kommet i høring. Normalvedtægten forventes at træde i kraft den 1. januar 2021.

Af

Foto: Grand Warszawski, iStock

Transport- og Boligministeriet har sendt nye normalvedtægter i høring. Både en normalvedtægt for almindelige ejerforeninger og en normalvedtægt for ejerforeninger med almene boliger. 

Udkastet til normalvedtægt er baseret på det udkast til normalvedtægt for ejerforeninger, der blev udarbejdet af ejerlejlighedsudvalget i 2018. Dog med ændringer som følge af ændringer i den moderniserede ejerlejlighedslov, som trådte i kraft den 1. juli 2020.

Transport- og Boligministeriet oplyser, at de forventer, at der er udarbejdet en vejledning til normalvedtægten inden normalvedtægten træder i kraft den 1. januar 2021. 

De nye normalvedtægter forventes at træde i kraft den 1. januar 2021. I den forbindelse er der lagt op til en overgangsordning for eksisterende ejerforeninger, der ikke har tinglyst særvedtægter, således at de gældende normalvedtægter fra 2004 finder anvendelse i et år efter ikrafttræden af den nye normalvedtægt.

Er du opmærksom på vores vejledninger om ejerforeninger?

Læs mere her
 

Seneste nyheder