/ Nyheder / Ny lejelov: Fuld fart på forberedelserne

Ny lejelov: Fuld fart på forberedelserne

Huskesedler, intern undervisning og nye formuleringer. Hos CEJ Ejendomsadministration er de, som mange andre virksomheder i branchen, i gang med forberedelserne til den nye lejelov, der træder i kraft den 1. juli.

Af

I CEJ er forberedelserne til implementeringen af den nye lejelov i fuld gang.

”Husk! Ny opsigelsesmulighed overfor fremlejegivere (lejelovens § 171, stk. 1, nr. 5)” og ”OBS – § 5, stk. 2 i boligreguleringsloven er blevet til § 19, stk. 2 i ny lejelov.”

På gangene – og særligt foran juristernes kontor – hænger der i øjeblikket en række huskesedler, der skal minde medarbejderne i CEJ om hvilke af de hyppigst brugte paragraffer, der vil ændre sig i lejeloven. Det er blot ét af flere tiltag den juridiske afdeling har søsat for at forberede medarbejderne til de kommende ændringer.

”Det primære formål er at få fortalt kollegaerne, hvad den nye sammenskrivning af lejeloven går ud på, og hvad man skal være særligt opmærksom på. Vi har valgt at skabe opmærksomhed om de mest anvendte paragraffer, hvor der vil ske ændringer,” forklarer Charlotte Rosenkilde, chefjurist i CEJ, og fortsætter:

”For juristernes eget vedkommende er det lidt som at lære at tale et helt nyt sprog – for eksempel, at det ikke længere hedder et § 5,2-lejemål, men et § 19,2-lejemål.”

Meget skal tilrettes

Ud over huskesedlerne har der også været fokus på undervisningen af både kunder og medarbejdere.

”I vores interne undervisning er vi dykket ned i de områder, der vil berøre os i det daglige, mens kunderne er blevet informeret om de mere overordnede linjer. Derudover orienterer og informerer vi også løbende medarbejderne på vores fællesmøder.”

Der ligger samtidig et større arbejde i at tilrette alt det materiale, der vil være forældet efter 1. juli.

”Vi er i gang med at rette alt igennem – lige fra skabeloner og kontoplaner til tekster i drifts- og vedligeholdelsesplaner, tekster til § 11 i lejekontrakterne og vores juridiske breve. Der er overraskende mange steder, hvor en henvisning til lejeloven skal justeres,” siger Charlotte Rosenkilde.