/ Nyheder / Ny aftale om hjælpepakker

Ny aftale om hjælpepakker

Natten til onsdag blev der indgået en aftale om nye hjælpepakker.

Af

Det skaber ro, at de løber frem til slut januar. Ligesom det er positivt, at der er fokus på hårdt ramte brancher som fx caféer og restauranter, der har været hårdt ramt af tidligere restriktioner.

4 pointer fra aftalen

  1. De nuværende ordninger forlænges ind til 31. januar. Det er godt, at man forlænger dem så lang tid, da vi ellers kunne se ind i et ”stop-and-go”-scenario, hvilket vil være uhensigtsmæssigt.
  2. Lønkompensation til tvangslukkede virksomheder (virksomheder i ”dvale”) kan muligvis i kombination med andet holde hånden under nogle virksomheder.
  3. Man vil forbedre kompensationsordning for faste omkostninger. Det er et vigtigt element, da udlejere siden marts har måtte strække sig langt for at hjælpe trængte lejere.
  4. Det ser dog desværre ud til, at hjælpepakkerne fortsat lider af den skavank at de defineres ud fra virksomhedernes samlede drift. Dermed bliver butikker og restauranter, der er organiseret i kæder straffet. EjendomDanmark appellerer fortsat til at kompensationsordningerne defineres ud fra virksomhedernes enkelte butikker/salgssteder.

Se overblikket her

Se hele aftaleteksten her

Could not find post with assigned ID