/ Nyheder / Muligheden for vidensdeling er værdifuld

Muligheden for vidensdeling er værdifuld

Inden EJENDOM2024 har vi talt med en række brancheaktører om den nære fremtid i ejendomsbranchen. Tim Jensen, direktør i Domutech, giver her sit perspektiv på emnet.

Af

Hvad vil den nære fremtid byde ejendomsbranchen? Foto: iStock, OlyaSolodenko.

Den seneste tid har budt på meget nyt for ejendomsbranchen – hvad end der er tale om de nye ejendomsvurderinger eller ændringer om reglerne for generationsskifte. 

Fremtiden vil ligeledes byde på meget nyt, og det er netop temaet, når branchen samles til det årlige topmøde EJENDOM2024 den 7. november.

En af dem, der ser frem til dagen er Tim Jensen, direktør i Domutech, som her giver sit bud på, hvad den nære fremtid vil byde på for branchen og sig selv. 

Hvad tror du, at den nære fremtid kommer til at byde ejendomsbranchen?

Der er med rette et stigende fokus på den grønne omstilling, hvilket omfatter emner som CSRD, taksonomien og ESG-rapportering. Denne tendens forventes at vokse yderligere i 2025. Vi møder dog konstant forvirring omkring, hvem der skal rapportere, hvad der skal rapporteres, og i hvilket omfang. Det er nødvendigt at få skabt mest muligt gennemsigtighed på disse områder.

Samtidig ser vi heldigvis også, at flere interessenter i branchen – herunder rådgivere, administratorer og porteføljeejere – udviser en stigende vilje til samarbejde og deling af viden, data og erfaringer inden for rapportering og den grønne transformation. Så jeg forventer endnu mere fokus på rapportering samt stigende ønske og interesse i at mindske CO2 aftrykket i ejendomsbranchen i 2025.

Hvad vil din virksomhed fokusere på i det kommende år?

Vi vil fortsat have fokus på at levere kvalitativt rådgivning og energimærker til branchen. Energimærker spiller en stadig større rolle i den grønne omstilling og i ESG-rapporteringen. Derfor er de data, der indsamles i forbindelse med energimærkningen, fundamentalt vigtige. Desuden kigger vi også meget ind i, data vi yderligt kan opsamle på ejendommen, når vores specialister besigtiger, disse data har også en vigtig funktion ifht. den grønne transformation.

Derudover skal relevante ydelser og produkter fra vores nye ejer, TÜV SÜD tilpasses og tilbydes vores kunder i den danske ejendomsbranche. TÜV SÜD har en bred vifte af produkter til ejendomsbranchen samt stærkt fokus på den grønne omstilling, hvilket naturligvis vil være en vigtig del af vores fremtidige strategi.

Hvad ser du mest frem til ved EJENDOM2024?

Jeg deltog for første gang i EJENDOM2023, som bød på en god kombination af faglige oplæg, debatter og netværksmuligheder. Programmet for i år ser ud til at levere samme værdi, hvilket jeg ser meget frem til. I en tid hvor tingene ændrer sig hurtigt, er muligheden for vidensdeling særdeles værdifuld.