/ Nyheder / ista ramt af cyberangreb

ista ramt af cyberangreb

istas it-system er i øjeblikket påvirket af et cyberangreb. Brugere kan opleve begrænset eller ingen adgang til visse funktioner og tjenester. Måleraflæsninger har dog ikke været påvirket af angrebet, oplyser ista, der samtidig opfordrer kunder til at gensende mails fra en bestemt periode.

Af

ista er ramt af et cyberangreb. Foto: iStock, Nuthawut Somsuk

Der er ikke gået nogle aflæsningsværdier tabt, så alle kunder vil modtage deres regnskaber, skriver ista på deres hjemmeside. Her oplyser de også, at de igen er begyndt at udarbejde de årlige forbrugsregnskaber og arbejder på højtryk på at få disse leveret.

Genfremsend mails sendt til ista

ista oplyser samtidig, at de ikke har haft adgang til deres mails i perioden 25. juli til 2. september. ista håber at få adgang til de mails, de har modtaget i perioden, men opfordrer samtidig deres kunder til for en sikkerheds skyld at genfremsende mails sendt til ista imellem 25. juli og 2. september. 

Du kan også kontakte ista telefonisk. 

Find telefonnumrene her

Personoplysninger ikke berørt

Ifølge ista er de personoplysninger, som ista behandler på vegne af danske kunder er ikke berørt af angrebet. Derudover er alle data fra målere og målersystemer intakte og kommer stadig ind i målerregistreringen, ligesom ista fortsat udfører målerservice og flytteaflæsninger via montører og aflæsere. 

EjendomDanmark har fået besked fra ista om, at alle services og funktioner vil være oppe at køre igen om kort tid.