/ Nyheder / International undersøgelse af bæredygtige investeringer i ejendomme – vil du bidrage?

International undersøgelse af bæredygtige investeringer i ejendomme – vil du bidrage?

EjendomDanmark tager del i en stor, international undersøgelse skal give bedre viden om, hvad der driver grønne investeringer i ejendomme. Du kan nemt bidrage med din indsigt og dine erfaringer. Undersøgelsen er målrettet ejendomsejere og -investorer.

Af

Foto: ovidio-soto, unsplash

Ejendomme spiller en afgørende rolle i arbejdet med den grønne omstilling: En af de hurtigste veje til reduktioner af energiforbruget går gennem renoveringer, og der skal også investeringer til, hvis vi skal have flere pladser til elbiler, bedre affaldssortering, grønne tage og meget andet. Derfor har EjendomDanmark også et stærkt fokus på en bæredygtig omstilling i og af ejendomsbranchen både i Danmark og internationalt.

Men trods stor indsigt og gode erfaringer hos mange af EjendomDanmarks medlemmer, er der behov for at vide mere om det store billede. Derfor deltager EjendomDanmark i et internationalt projekt, der skal undersøge, hvad der driver og hindrer den grønne omstilling af ejendomsbranchen i Europa.

Undersøgelsen kan give et stærkt fundament for at pege på, hvad der også politisk skal til for at skabe de bedste rammer for bæredygtige investeringer i ejendomme i Danmark og Europa.

Giv dit besyv med her

Projektet består først og fremmest af en spørgeskemaundersøgelse, der er målrettet ejere og ejendomsinvestorer. Bemærk, at direkte medlemmer af EPRA og INREV allerede skulle have modtaget invitationen til at deltage i denne undersøgelse.

Du finder spørgeskemaet her.

Dertil kommer en række interviews med udvalgte parter. Hvis du har interesse i at bidrage med dine perspektiver og erfaringer, skal du blot kontakte seniorrådgiver Morten Jarlbæk Pedersen på mjp@ejd.dk. 

Undersøgelse med internationale partnere

Undersøgelsen foretages af det franske rådgivnings- og analysefirma Green Soluce i samarbejde med IEIF, der er en fransk tænketank med fokus på fast ejendom. I undersøgelsen deltager ejendomsinvestorer m.m. fra både Frankrig, Storbritannien, Spanien, Nederlandene – og nu altså også fra Danmark.

Det er planen, at undersøgelsen løber frem til begyndelsen af december, og at den endelige rapport ligger klar i løbet af foråret 2021.

Du kan læse mere om Green Soluce her.

Du kan læse mere om IEIF her.

Kontakt