/ Nyheder / Forsigtig genåbning kan udvides med flere butikker 

Forsigtig genåbning kan udvides med flere butikker 

Det er godt, at regeringen nu lancerer plan for en gradvis genåbning af samfundet. Men der er behov for at flere butikker får lov til at åbne dørene, og der er ingen grund til at undtage fx storcentre. EjendomDanmark håber, at et flertal i Folketinget kan overtale regeringen til at udvide genåbningen. 

Af

Foto: iStock/andresr

Den længe ventede genåbning er nu så småt på vej fra 1. marts. Men der bør åbnes endnu mere op for butikkerne, end der er lagt op til – særligt dem, der ligger i de danske shoppingcentre bør ikke forbigås. Det mener ejendomsbranchens erhvervsorganisation, EjendomDanmark. 

Allerede nu er der besøgende i centrene, der har faciliter og erfaring med at styre kundestrømme og begrænse antallet af besøgende: 

Der er ingen grund til, at shoppingcentrene ikke også skal have en chance. Det vil tværtimod tage presset af de mindre butikker, når der er flere muligheder for de handlende, som så vil blive spredt over langt flere kvadratmeter, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark. 

Han bakkes op af Finn Sture Madsen, formand for EjendomDanmarks retailudvalg og COO hos Danske Shoppingcentre 

”Vi har gentaget mange gange, at vi er lydhøre over for alle tiltag, hvis vi blot kan få lov til at genåbne. Vi har helt exceptionelt stærke muligheder for at styre antallet af besøgende – vi gør det jo allerede, fordi vi har åbne butikker. Derfor vil jeg opfordre kraftigt til, at alle vores butikker får lov til at genåbne, fordi vi bedre end andre steder kan holde øje med, at der ikke kommer for mange mennesker ind i centrene – og det er ikke engang givet, at antallet af besøgende reelt vil stige efter en fair genåbning,” siger Finn Sture Madsen.  

I langt de fleste centre er der i øjeblikket halvt så mange kunder, som der ville være, hvis alt var normalt. Åbnes de resterende butikker i centrene, vil det antal ikke nødvendigvis stige – og særligt ikke, hvis der indgås en aftale om, hvor meget plads der skal være til hver kunde. Her har centrene nemlig en unik mulighed for at holde øje med antallet af besøgende og sikre sig, at der er plads nok.