/ Nyheder / Flere vilde bier og natur: Partnerskab skal forbedre biodiversiteten i Hovedstaden

Flere vilde bier og natur: Partnerskab skal forbedre biodiversiteten i Hovedstaden

Københavns Kommune og 19 grundejere i kommunen indgår partnerskabsaftale om at øge og forbedre biodiversiteten i København. KAB er en af underskriverne og ser stort potentiale i aftalen, siger adm. direktør Jens Elmelund.

Af

Der skal være flere levesteder for bier og insekter i København Kommune, lyder det fra et nyt partnerskab, der vil fremme biodiversiteten i Hovedstaden. Foto: IStock/Milos Ruzicka

Biodiversitet er et område med stort fokus i ejendomsbranchen og med god grund. Mange dyre- og plantearter er, særligt i de større byer, nemlig under pres. I Danmark er flere end 1.800 arter af dyr og planter i fare for at uddø.

For at hjælpe biodiversiteten på vej i Hovedstaden, har Københavns Kommune indledt en partnerskabsaftale om biodiversitet med en gruppe grundejere i kommunen. De forpligter sig til at bidrage til en række initiativer for at fremme biodiversitet på deres grunde.

En af disse er KAB, der er tilmeldt partnerskabet på vegne af AKB, Boligforeningen 3B og SAB. Og de ser stort potentiale i deltagelsen i partnerskabsaftalen:

”I KAB-Fællesskabet arbejder vi aktivt med biodiversitet og vil gerne gå endnu længere for flere vilde bier, blomster og fugle i vores boligområder. En koordineret indsats vil give mulighed for endnu bedre resultater, og med 19 – meget forskellige – partnere, ser vores boligorganisationer stort potentiale i aftalen,” siger Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, til EjendomDanmark.

Et vigtigt skridt for byen

Partnerskabet er en del af Københavns Kommunes strategi på området, der har fokus på både at bevare og skabe ny biodiversitet samt understøtte og skabe mere viden og fællesskaber om emnet.

Og det er et vigtigt skridt for byens grønne udvikling, at aktører i branchen, der tilsammen ejer 40 procent af grundarealet i byen, tilslutter sig partnerskabsaftalen, forklarer overborgmester Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse:

”Hvis vi skal sikre, at København også i fremtiden er en grøn by, hvor københavnerne har adgang til bynatur, og hvor biodiversiteten har gode vilkår, så er det helt afgørende, at vi handler i fællesskab. Derfor er jeg glad på naturens vegne og stolt af, at så mange aktører med ansvar for byens arealer i dag går sammen om at øge biodiversiteten i byen. Det handler om at tænke biodiversitet ind i alt lige fra udviklingen af nye byområder til renovering og nybyggeri på byens eksisterende grunde.”

Partnerskabet forpligter

De 19 partnere, der er en blanding af statslige, kommunale, offentlige og private aktører, forpligter sig til at screene og løbende monitorere deres arealer og bidrage til at skabe overblik over, hvor indsatser for biodiversitet i byen vil have den største effekt.

I partnerskabet vil der desuden være årlige møder, hvor deltagerne præsenterer og diskuterer fremskridt og erfaringer. Der vil samtidig blive oprettet et netværk til vidensdeling og blive gjort en indsats for at kommunikere indsatser og viden.

Partnerskabet vil blive revideret om to år.

Følgende partnere er med i aftalen:

  • ATP Ejendomme
  • Banedanmark
  • Biofos
  • By og Havn
  • Bygningsstyrelsen
  • DSB på vegne af DSB Ejendomme og DSB Ejendomsudvikling
  • Freja Ejendomme
  • FSB
  • Hovedstadens Almennyttige Boligselskab/DAB
  • Hofor
  • Jeudan
  • KAB på vegne af AKB, Boligforeningen 3B og SAB
  • Metroselskabet
  • Pension Danmark
  • PFA Ejendomme
  • Refshaleøens Ejendomsselskab
  • Skanska
  • Vibo
  • Boligforeningen AAB

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.