/ Nyheder / Finanslovsudspil: Billige boliger indgår

Finanslovsudspil: Billige boliger indgår

I regeringens finanslovsudspil indgår et løfte om billige boliger. Ambitionen støttes af EjendomDanmark, der ønsker balance.

Af

Der er nu kommet et udspil til en finanslov. Foto: Westersoe, iStock

Mandag kom der er udspil til en finanslov fra regeringen. Om det sagde finansminister Nikolai Wammen i en pressemeddelelse om udspillet: 

“Regeringen fører en ansvarlig økonomisk politik. Det gælder både i gode og svære tider. Sidste år var der brug for at træde på den økonomiske speeder for at holde hånden under dansk økonomi og danske arbejdspladser. Væksten i dansk økonomi er vendt stærkt tilbage, og derfor lægger vi op til en strammere finanslov, som bidrager til et balanceret opsving. Vi tager ansvar – både gennem kriser og opgangstider.”

Udspil om billige boliger

Regeringens finanslovforslag indeholder derudover et løfte om et udspil til at skaffe billige boliger i specielt København.

En velkendt problematik, mener EjendomDanmark: 

 ”Det er positivt, at regeringen vil skabe bedre balance mellem forskellige dele af Danmark. Det støtter ejendomsbranchen, men det er utrolig vigtigt, at arbejdet med by- og boligudviklingen sker sammen med markedet og danskernes reelle ønsker om fx udflytning og bolig. Vi ser frem til udspillet og forhåbentligt en dialog om, hvordan fælles ønsker om balance og boliger kan nås,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør. 

Læs mere om EjendomDanmarks syn på sammenhængskraft her. 

Det sker