/ Nyheder / Fem tricks til at holde indbrudstyven fra døren

Fem tricks til at holde indbrudstyven fra døren

Corona-epidemien gjorde livet surt for indbrudstyvene i foråret, hvor mange danskere arbejdede hjemmefra. Men i takt med at danskerne indtager sommerlandet på ferie, bliver der mere arbejdsro i villakvarterne. Med et par enkelte tiltag, kan du sikre dig, at tyven opgiver at lægge vejen forbi dit hus.

Af

Foto: iStock

Feriestemningen er ved at lægge sig over store dele af Danmark, men sommerferien er også højsæson for indbrud. Og noget tyder på, at tyvene har noget at indhente. I første kvartal 2020 blev der på landsplan anmeldt 5.496 indbrud i private hjem. Det svarer til et fald på 16 pct. i forhold til første kvartal sidste år.

”Vil du undgå ubudne gæster, kan du med lidt forberedelse indbrudssikre dit hjem og tage af sted med mere ro i maven. Det handler bl.a. om at tjekke sin døre og vinduer, men også om at sørge for, at det stadig ser ud som om, der er nogen hjemme,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør fra EjendomDanmark.

EjendomDanmark giver dig her fem tips til, hvordan du holder tyven for døren.

 1. Tjek døre og vinduer
  Vinduer er indbrudstyvens foretrukne indgang til dit hjem, så her skal du være særligt opmærksom. Har du gamle vinduer, er de nemme at vriste op med et koben. Derfor kan du med fordel opgradere dem ved at sætte nye lister på, tilføje ekstra beslag eller sætte indvendige låse på. Prioriter de vinduer der vender væk fra vej og nabo, hvor tyven kan arbejde mere uforstyrret. Tjek også din hoveddør og terrassedør – måske kan du sætte en suppleringslås på døren?
 2. Sæt lås på skur og garage
  Inden du triller væk på ferie, er det ikke kun hoveddøren, du skal tjekke en ekstra gang, for at se om den er låst. Lås også gerne din garage og dit skur, hvis du har værktøj hængende. Værktøj, der ligger frit til gængeligt, gør det kun nemmere for tyven at bryde ind.
 3. Du må gerne rode
  Stresser du over, at dit hjem skal være pænt og ryddeligt, inden du forlader matriklen? Så har du nu alletiders undskyldning for at lade rodet ligge. Et rodet hjem tyder nemlig på, at der er nogen hjemme. Rod gerne både ude og inde. Haven er noget af det første, tyven scanner for at holde øje med, om dit hus er forladt.
 4. Skru helt ned for feriebillederne
  Fødderne dybt begravet i sandet eller en lækker Aperol Spritz på terrassen. Det kan være fristende at vise vennerne dine highlights fra ferien via Facebook eller Instagram. Men vent med at lægge dine feriebilleder på de sociale medier, til du er vel hjemme igen. På den måde sender du ikke en invitation til tyven om, at du ikke er hjemme lige foreløbig.
 5. Allier dig med din nabo
  Dine naboer og dig er sikkert ikke på ferie på helt samme tid. Lav en aftale om, at I kigger forbi hinandens hjem i ferieperioden og holder et vågent øje med uventede gæster. Synlige naboer skræmmer tyven væk.