/ Nyheder / Farcen om ejendomsvurderinger fortsætter – og allerede fra næste år er der udfordringer

Farcen om ejendomsvurderinger fortsætter – og allerede fra næste år er der udfordringer

Skatteministeriet har ikke fået godt nok styr på ejendomsvurderingerne, lyder det i ny beretning fra Rigsrevisionen. Der er også udfordringer med vurderingerne rettet mod erhvervsejendomme, mener EjendomDanmark.

Af

Rigsrevisionen sender kritik mod de nye ejendomsvurderinger. Foto: Westersoe, iStock

Rigsrevisionens kunne onsdag offentliggøre en ny beretning om de nye ejendomsvurderinger. Det var reelt en nedsabling af arbejdet med de nye ejendomsvurderinger, og det understreger, at tiden er inde til at stoppe op og tænke sig om. Det mener EjendomDanmark. 

“Politikerne er nødt til at tage konsekvensen af, at vi i dag reelt ikke har et køreklart vurderingssystem for fx erhvervsejendomme. Det er ikke rimeligt, at virksomheder allerede i 2022 skal betale dækningsafgift efter et system, som ikke er færdigudviklet,” siger Morten Marott Larsen, underdirektør hos EjendomDanmark. 

Lovforslaget om nye dækningsafgifter – som vil blive hastet igennem i december – er ifølge ham ikke gennemtænkt, og det vil sætte skatten op for virksomheder, der i forvejen er ramt af coronakrisen.

EjendomDanmark opfordrer derfor til, at den nuværende afgift fortsætter, indtil der et et velfungerende vurderingssystem. Sagt med andre ord: Der er ingen grund til at klatre længere ud på en gren, der ikke kan bære det.

Giv dit besyv med

EjendomDanmark fortsætter arbejdet med at vurderingerne – særligt i kombination med den nye dækningsafgift. Hvis du har kommentarer, spørgsmål eller evt. vil stå frem og fortælle om dit syn på det, kan du kontakte vores PA-chef Jan Ellebye på je@ejd.dk.

Det sker hos EjendomDanmark